Gündem E Devlet Sorgulama, eDevlet Sigorta Sorgulama ve e-devlet Giriş

E Devlet Sorgulama, eDevlet Sigorta Sorgulama ve e-devlet Giriş

16.06.2015 - 12:45 | Son Güncellenme:

E-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet hakkında tüm merakettikleriniz bu haberde!

E Devlet Sorgulama, eDevlet Sigorta Sorgulama ve e-devlet Giriş

Kamu kurumları tarafından internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları vatandaşa her alanda olduğu gibi kamu işlemlerinde de önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sunarken e-Devlet portalı dijital dünyadaki tüm online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirerek, vatandaşa sunuyor. Dijital teknoloji yaşamın her alanında insanlara önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar sunuyor. Özellikle de yaşamı kolaylaştıran modern çözümleri ile internet hizmetleri yaşamın her alanında kendisine yer bulurken, son yıllarda dünyanın her yerinde internet teknolojisinin oldukça yoğun bir şekilde her alanda kullanılmaya başlanmasıyla birlikte kamu kurumları tarafından da internet yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle de vatandaşın modern internet teknolojisinin sağladığı tüm avantajlardan ve kolaylıklardan kamu işlemlerinde de yararlanabilmelerine yardımcı olabilmeyi amaçlayan kamu kurumları tarafından internet hizmetleri son yıllarda daha yoğun şekilde öne çıkıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumları tarafından vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde internet teknolojisi son derece aktif bir şekilde kullanılarak, vatandaşa son derece hızlı, pratik ve güvenli online hizmetler sunuluyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile birlikte kamu kurumlarının tüm online hizmet uygulamaları tek bir çatı altında vatandaşa daha güvenli ve daha pratik kullanımlı olarak sunuluyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan sanal devlet portalı, dijital dünyada kamu hizmetlerinden tamamen güvenli bir portal içerisinde yararlanabilme imkanına sahip olunmasını sağlıyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Kamu kurumlarının online hizmetlerinde yasal geçerliliğin bulunuyor olması ve buna ek olarak sanal devlet portalı içerisinde vatandaşın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve adres bilgileri gibi son derece önemli bilgilerin yer almasından dolayı kesinlikle yüksek güvenliğin sağlanması dijital platform üzerinde son derece büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde bu gibi durumların dijital platformda önüne geçilebilmesi amacı ile kurulan e-Devlet sistemi 2008 yılından bu yana kesintisiz olarak vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle de vatandaşın tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarına tek bir portal içerisinde erişim sağlayabilmesini sağlayan, internetin en güvenli sanal devlet portalı olarak hizmet veren sanal devlet sistemi vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de internet teknolojisine entegrasyonunu en başarılı şekilde gerçekleştiren kamu kurumlarının dijital platformda vatandaşın hizmetine sunduğu online kamu hizmet uygulamaları sanal devlet portalı içerisinde vatandaşa sunuluyor. Başbakanlık tarafından hizmete açılan e-Devlet sistemine giriş işlemleri sadece 4 farklı yöntem ile turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Vatandaş sanal devlet platformunun sisteme giriş ekranı içerisinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Dijital platform üzerinde vatandaşın daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan e-Devlet portalı içerisinde kullanıcı olarak yer alabilmek için 18 yaşını geçmiş ve Türk vatandaşı olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Günümüzde e-Devlet platformu içerisinde vatandaşa aktif olarak hizmet vermekte olan 183 devlet kurumu ve her geçen gün sayısal yönden artış gösteren 1203 online kamu hizmeti bulunuyor. Bu online hizmetler aracılığı ile sigorta mükellefleri tüm işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. 2008 yılında dijital platform üzerinde hizmete açılan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi özellikle de vatandaşın daha güvenli ve daha hızlı şekilde internete erişim sağlayabildiği her alanda kamu işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olurken 22 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. Güvenli ve hızlı online hizmet kullanımı dolayısı ile son yıllarda internet üzerinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumlarının modern internet teknolojisine kamu hizmetlerini en başarılı ve en güvenli şekilde entegre edebilmelerini ve böylelikle vatandaşın son derece önemli avantajlardan yararlanabilmelerine olanak sağlıyor.