Gündem E okul giriş! Karne notu nasıl hesaplanır?

E okul giriş! Karne notu nasıl hesaplanır?

10.01.2019 - 10:33 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrenci sömestr tatilini bekliyor. Dönem sonu sınavları biten öğrenciler ise e - okul sistemine akın etti. Karne ortalaması hesaplamak isteyen öğrenciler, takdir-teşekkür belgesi için puan hesaplamak istiyor. Peki e Okul sistemine giriş nasıl yapılır?

E okul giriş Karne notu nasıl hesaplanır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yarıyıl tatil tarihi açıklandıktan sonra, öğrenciler karnelerini merak ediyor. E okul sistemi üzerinden sınav notları ve devamsızlık bilgilerini öğrenebilen öğrenciler, karne ortalamasını da hesaplamaya koyuldu. Peki e okul sisteminden takdir - teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? E okul sistemine giriş nasıl sağlanır?

Haberin Devamı

E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul giriş için iki seçenek bulunur. Bu seçenekler; E-Okul yönetim bilgi sistemi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Veli bilgilendirme sisteminden, öğrenciler ve veliler öğrenci okul numarası, T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş işlemi gerçekleştirebilirler.

E-OKUL İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ