Gündem e-Okul giriş nasıl yapılır? e- okul takdir-teşekkür hesaplama

e-Okul giriş nasıl yapılır? e- okul takdir-teşekkür hesaplama

30.05.2019 - 09:02 | Son Güncellenme:

Binlerce öğrenci ve veli için büyük kolaylık sağlayan e-okul sistemi 2007 yılından bu yana sanal ortam üzerinden hizmet vermeye devam ediyor. e-okul üzerinden öğrenci ve veliler günün her saatinde internet üzerinden kullanıcı bilgilerini kullanarak not durumu, devamsızlık durumları vb gibi bilgilere kolaylıkla erişebiliyor. Peki e-okul takdir-teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?

e-Okul giriş nasıl yapılır e- okul takdir-teşekkür hesaplama

E-okul sistemi üzerinden öğrenciler günün her saatinde yazılı sınav sonuçlarına, sözlü notlarına, devamsızlık durumlarına bakabiliyor. Aynı zamanda öğrencinin TC kimlik numarası ve okul şifresi ile velilerde e-okul üzerinden bu bilgilere kolaylıkla uğraşabiliyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala binlerce öğrenci şimdilerde takdir-teşekkür hesaplama işlemlerini e-okul üzerinden yapabiliyor. Peki e-okul takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-okul giriş için öğrenciler kullanıcı adlarını ve şifrelerini girdikten sonra birçok bilgiye bu platform üzerinden erişebiliyor. Aynı zamanda e-okul üzerinden velilerde TC kimlik numarası ve öğrenci okul numarasını girerek bu bilgilere internet üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyor.

E-OKUL İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ