Gündem e - Okul giriş sayfası | Takdir - Teşekkür belgesi puan hesaplama

e - Okul giriş sayfası | Takdir - Teşekkür belgesi puan hesaplama

07.06.2019 - 12:37 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrencinin karne almasına günler kaldı. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. O güne kadar öğrenciler, takdir-teşekkür belgesi puanı hesaplamak için arayışa geçti. Peki e-okul sistemi üzerinden takdir-teşekkür belgesi puanı nasıl hesaplanır?

e - Okul giriş sayfası | Takdir - Teşekkür belgesi puan hesaplama

E-okul sistemi üzerinden yazılı sınav sonuçlarına, sözlü notlarına, devamsızlık durumları öğreniliyor. E-okul giriş için öğrenciler kullanıcı adlarını ve şifrelerini girdikten sonra birçok bilgiye bu platform üzerinden erişebiliyor. Aynı zamanda e-okul üzerinden velilerde TC kimlik numarası ve öğrenci okul numarasını girerek bu bilgilere internet üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

TAKDİR-TEŞEKKÜR BELGESİ PUANI NASIL HESAPLANIR?

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ