Gündem e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci girişi | e okul giriş ekranı sınav sorgulama

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci girişi | e okul giriş ekranı sınav sorgulama

13.11.2020 - 12:30 | Son Güncellenme:

E Okul sistemine giriş nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan e Okul sistemi öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin okul durumları ile ilgili her türlü ayrıntıya ulaşmasını sağlıyor. Öğrenciler sınav sonuçları ve not sorgulaması yapabilirken; öğretmenler karne notlarını sisteme girebiliyor. Peki e Okul sistemine giriş nasıl yapılır?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci girişi | e okul giriş ekranı sınav sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan e-OKUL Yönetim Bilgi Sistemi öğrencilerin ders notlarına, sınav sonuçlarına, devamsızlık durumu gibi birçok bilgiye ulaşmasını kolaylaştırıyor. 2020-2021 yılı ilk ara tatili 16 Kasım'da başlayacak. Öğrenciler ilk dönem bilgilerine ulaşmak için e okul sistemine giriş yapmak istiyor. Peki, e Okul giriş nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Haberin Devamı

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ