Gündem E okul girişi nasıl yapılır? E okul (VBS)

E okul girişi nasıl yapılır? E okul (VBS)

09.07.2018 - 11:52 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrenci e okul sistemine giriş yaparak ders notlarını, devamsızlık bilgilerini öğrenebiliyor. Veliler içinde bilgilendirici olan sistem için giriş nasıl yapılıyor merakla araştırılıyor. İşte e okul veli bilgilendirme sistemi için detaylar...

E okul girişi nasıl yapılır E okul (VBS)

E-Okul, ana okullardan ilköğretime ve ortaöğretime kadar eğitimin her basamağında faaliyet sunan bir platformdur. İşte e okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrencilere bilgiler...

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul sistemi üzerinde "Yönetim Bilgi Sistemi" ve "Veli Bilgilendirme Sistemi" olmak üzere iki türlü giriş seçeneği yer verilir. Yönetim Bilgi Sistemi, öğretmenlerin ve yöneticilerin giriş yaptığı kısımdır. Veli Bilgilendirme Sistemi ise öğrencilerin ve velilerin giriş yaptığı bölümdür. T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile e-Okul sistemine giriş yapılabilir. Sol üst kısımdaki ilgili kategorilerden eğitim bilgilerine ulaşılabilir.

E-Okul SİSTEMİNDE YER ALAN BİLGİLER

Haftalık ders programı: Hafta boyunca hangi derslerin hangi zaman aralığında olduğunu gösterir.

Not bilgisi: Öğretmenler tarafından yüklenen not bilgilerini ifade eder.

Şube not ortalaması: Öğrencinin notunu sınıf ortalaması ile kıyaslayarak öğrencinin genel durumu hakkında çıkarımlarda bulunmaya yardım eder.

Haberin Devamı

Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin bir eğitim dönemi içerisinde ne kadar devamsızlık yaptığını gösterir.

Sistem üzerinde ayrıca okunan kitap sayıları, dönem sonunda alınan belgeler, pansiyon zaman çizelgesi ve pansiyon durumu gibi ek bilgilere de yer verilir.

Öğrenci kaydı, nakil işlemleri, sınav bilgileri, devamsızlık bilgileri, başvuru ve tercih işlemleri, taktir ve teşekkür işlemleri, davranış notları, TEOG, DPY-B gibi merkezi sınavların giriş bilgileri ve başvuru tarihleri gibi daha pek çok bilgiye e-Okul üzerinden ulaşılabilir.

OKUL DEVAMSIZLIK BİLGİSİ

VBS üzerinden velilerin en çok yaptıkları işlemlerden bir tanesi devamsızlık sorgulamalıdır. Sorgulama ekranından öğrencinin hangi dönemde ne kadar devamsızlık yaptığı kolayca öğrenilebilir. Ancak yayımlanan yönetmeliğe göre, öğrencinin başarılı sayılabilmesi için belirli bir devamsızlık sınırının üzerine çıkmaması zorunludur. Devamsızlığı özürsüz 10, özürlü ve özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders notları ne kadar yüksek olursa olsun başarısız sayılacaklardır. Dolayısıyla bir sonraki eğitim döneminde yeniden aynı eğitime devam etmeleri gerekecektir.

Yazarlar