Gündem E Okul üzerinden VBS'ye nasıl giriş yapılır?

E Okul üzerinden VBS'ye nasıl giriş yapılır?

14.10.2015 - 08:38 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş oldukça basittir. Bu sistemlere girişinizi nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenmek istiyorsanız haberimizin devamını okuyunuz.

E Okul üzerinden VBSye nasıl giriş yapılır

Sizlerin bildiği gibi, günümüzde tüm işlemlerimizi internet üzerinden vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde yapmaktayız. Bu kapsamda ise, tüm kurumsal işlemlerimiz de yavaş yavaş internet sistemi üzerine taşınmaktadır. Böylelikle, internet üzerinden yapabilecek olduğumuz işlemler de gn geçtikçe artış göstermektedir. Bunlardan birisi ise, eğitim sistemi içerisinde olan yenilenmelerdir diyebiliriz. Günümüzde, eğitim sistemi içerisinde ,internet üzerinden işlem yapabilme imkanına sahipsinizdir. E-Okul uygulaması bu işlemler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda çocuğunuzun eğitimi, ders durumu hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi olarak adlandırılan bu sistem ile merak ettiğiniz bilgilere kolaylıkla ulaşabilmektesiniz. Bu yazımızda sizlere bu uygulama sistemini nasıl kullanabileceğiniz ve nasıl bilgi sahibi olabileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz.

E-Okul uygulaması ile, eğitim sisteminindeki bu gelişmeler ile birlikte, veliler ve öğrenciler, okulları hakkındaki bilgiyi, internet üzerinde yapacak oldukları birkaç basit işlem ile öğrenebilmektedirler. İdareciler ve öğretmenler için sisteme girilen bilgiler ile birlikte düzenli bir işlem sistemi işlemektedir. Bu noktada öğrenciler ve veliler aynı anda bilgilere ulaşabilmektedir. Ayrıca veliler için, çocuklarının eğitimlerini, ders takiplerini kolaylaştırdığı için, yararlı uygulamalar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile birlikte çağdaş ülke seviyesine yakışır bir biçimde uygulanmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda öğrencileri teknolojiyi daha bilinçli kullanma amacı güdülmektedir. Veli, öğretmen, idareciler ve öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile işlem yapabilme imkanına sahiptirler.

E-Okul sistemi, idareciler ve öğretmenler için farklı bir sistem işleyişi sunmaktadır. Öğrenciler ve velilerin E-Okul sistemleri ise bu kapsamda farklılıklar içermektedir. Öğrenci velilerimiz için,veli bilgilendirme sistemi (VBS) olarak hizmet vermektedir.

Sisteme internet üzerinden, E-Okul uygulamasını kullanarak giriş yapabilmektesiniz. Öğretmenler ve idareciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi ile sisteme girişleri mümkün olmaktadır.

E-Okul uygulamasının yararları açısından bakılacak olursa eğer, öğretmenler ve idareciler, öğrencilerin bilgilerini ve okuldaki durumlarını güncel olarak sisteme giriş yapabilmektedirler. Bu açıdan bakıldığında, ailelerinde aynı anda bilgileri edinme durumlarından dolayı, öğrenci açısında daha kaliteli bir eğitim alma şansını doğurmaktadır. Bu durumda, ise, öğretmenler, sınav tarihleri girişi, sınav sonuçları açıklaması, sözlü notları açıklaması, aldığı belgelerin girişi, şube ortalaması hesaplama, not ortalamaları belirleme ve gelişim raporları girişi gibi bilgileri sisteme girmektedirler.

Haberin Devamı

İdareciler ise, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, derslerin öğretmen bilgileri girişi, haftalık ders programı düzenlemesi, gelişim raporları, devamsızlık bilgisi girişleri ve sosyal etkinlik faaliyetleri bilgi girişlerini E-okul sistemine bildirmektedirler.

Öğrenciler ise, E-Okul sistemine, internet üzerinden E-Okul sayfası üzerinden girişlerini yapabilmektedirler. Bunun için ise, T.C. kimlik numaralarını ve okul numaralarını girmeleri yeterli olacaktır. E-Okul sistemine girişlerini yaptıktan sonra dersleri, devamsızlık bilgisi,almış olduğu belgeleri, şubesinin not ortalamasını, karne bilgisini, haftalık ders programını, derslerine girmekte olan öğretmenlerini, gelişim raporlarını ve sınav tarihlerini sistem yardımı işle ulaşabilmektedirler.

Haberin Devamı

Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler kapsamında E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemini nasıl bilinçli bir şekilde kullanabileceği hakkında bilgi sahibi olabilmektesiniz. Bu uygulama ile çocuğunuzun eğitim durumunu istediğiniz zaman kontrol edebilir ve gerekli müdahaleleri yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hem öğrenciler, hem veliler hemde idareciler ve öğretmenler açısından oldukça yararlı bir uygulama sistemi olmaktadır.

Sizlerinde çocuğunuzun daha iyi bir eğitim sistemi içerisinde gelişmesini istiyorsanız, E-Okul sistemini kullanmanız gerekmektedir.