Gündem EBA, DYK yaz dönemi kurs başvuru tarihleri! DYK kurs başvurusu

EBA, DYK yaz dönemi kurs başvuru tarihleri! DYK kurs başvurusu

28.06.2019 - 15:34 | Son Güncellenme:

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için başvurular 24 Haziranda alınmaya başlandı. Yıl içinde 1. dönem, 2. dönem ve Yaz dönemi kursları adı altında gerçekleştirilen kurs başvuruları alınmaya devam ediyor. Adaylar başvuru işlemlerini EBA üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki EBA , DYK kurs başvuruları nasıl yapılır?

EBA, DYK yaz dönemi kurs başvuru tarihleri DYK kurs başvurusu

EBA, DYK kurs başvuruları alınmaya devam ediyor. 24 Haziran tarihinde alınmaya başlanan kurs başvuruları 30 Haziran tarihine kadar Eğitim Bilişim Ağı üzerinden alınmaya devam edecek. 5,6,7,8,9,10,11,12 ve mezun öğrencilerin yararlanabildiği yaz dönemi kurslarında en fazla 6 dersten haftalık 24 saatlik kurs alınabiliyor. EBA, DYK kurs başvurularının tamamlanmasının ardından 1-7 Temmuz tarihleri arasında kurs sınıfları oluşturulacak ve 8 Temmuz itibarıyle öğrenciler kurslara başlayacak.

Haberin Devamı

DYK YAZ DÖNEMİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ KURSLARI BAŞVURU TARİHLERİ

Yaz dönemi kursları için öğretmen başvuruları EBA ve MEBBİS üzerinden alınmaya başladı. 17 Haziran'da başlayan Öğretmen başvuruları 23 Haziran'da sona erecek. Öğretmen başvurularının tamamlanmasının ardından Öğrenci başvuruları ise 24-30 Haziran tarihleri içerisinde alınacak.

EBA KURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Yapılan başvurulara göre kurs sınıfları 1-7 Temmuz tarihleri arasında oluşturulacak. Kurslar ise 8 Temmuz itibariyle başlayıp 1 Eylül itibariyle sona erecek.

YAZ DÖNEMİ KURSLARINDA HANGİ ÖĞRENCİ KAÇ SAAT DERS ALABİLECEK

Yaz dönemi kurslarında 5.6,9,10. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten kurs alabilecek. Haftalık ders saati 12 saati geçmeyecek. 7-8. sınıf öğrencileri ise en fazla 6 dersten kurs alabilecek ve onlarında haftalık ders sayısı saati 18 saati geçmeyecek. 11,12 ve Mezun öğrencilerde maksimum 6 dersten kurs alabilecek ve onların haftalık ders saati sayısı da 24 saati geçmeyecek.

Haberin Devamı

EBA, DYK yaz dönemi kurs başvuru tarihleri DYK kurs başvurusu