Gündem ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyasına start verildi

‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyasına start verildi

21.04.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Engellilere yönelik olarak Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde başlatılan kampanyanın tanıtım toplantısı Köşk’te yapıldı. Hayrünissa Gül, ‘Burada toplanmamız için 8.5 milyon nedenimiz var’ dedi

‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyasına start verildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde engellilere yönelik “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası başlatıldı. Türkiye’de 8.5 milyon engellinin olduğunu belirten Hayrünnisa Gül, “Burada toplanmamız için 8.5 milyon nedenimiz var” dedi.
Beyazay Derneği’nin organize ettiği kampanyanın Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ndeki tanıtım toplantısına, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, görme engelli AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, eski milli futbolcu Hakan Şükür, sanatçılar Ege ve Metin Şentürk’ün yanı sıra bazı engelli çocuklar aileleriyle katıldı.
Toplantıda konuşan Hayrünnisa Gül, bütün engellilere örnek olacak iki çocuktan bahsetmek istediğini söyledi. Doğuştan kolları olmadığı için ayaklarıyla resim çizen 6 yaşındaki Sümeyye Boyacı ve konservatuarın piyano bölümünü kazanan görme engelli Enes Deniz’in hikâyelerini anlatan Gül, “Neden diğer evlatlarımız da onlar kadar hayata tutunmasın, başarılara imza atmasın. Çocuklarımızın hayata seyirci kalmasına izin vermeyin. En büyük engel eğitimsizliktir. Unutmayın, eğitim her engeli aşar“ diye konuştu.

Milliyet’e de plaket

Kampanyanın destekçileri arasında yer alan Milliyet’in plaketini, gazetemizin Ankara Temsilcisi Fikret Bila aldı.
Toplantıya katılmayan Cumhurbaşkanı Gül ise plaket alan kuruluş temsilcileri ile sanatçıları ayrıca kabul etti.
Gül, “Sabah, Hayrünnisa Hanım’a da söyledim. Bu bir görsel şovdan ibaret olmamalı. 3 yıl boyunca takip edilmeli. Engelliler evden çıkarılıp, eğitimle buluşturulmalı” dedi. Sosyal sorumluluk projelerinin başarısında, sanatçı ve sporcuların katkısına dikkati çeken Gül, “Bu projeler sadece devlet tarafından yapılmamalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hayrünnisa Gül’ün Ergenekon sorusuna yanıtı:
Üzülüyorum sadece
* Hayrünnisa Gül, toplantıdan sonra verilen kokteylde, Ergenekon soruşturması çerçevesinde yaşanan gelişmeler ve ÇYDD Başkanı Türkan Saylan’ın evinin aranması konusunda, “Yorum yapmak istemiyorum. Ne söylesem farklı yere çekilecek. Üzülüyorum sadece” diye konuştu.
* Söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan ve kampanya şarkısı olarak seçilen “Düş Bahçeleri” isimli şarkı, Eda Resureccion ve engelli çocukların oluşturduğu koro tarafından seslendirildi. Öztürk’ün “Seviyor musun Sezen Aksu’yu?” diye sorduğu korodaki bir çocuğun “Fazla değil” yanıtı ise salonu güldürdü.
* Hayrünnisa Gül, şarkının klibini Aleyna isimli işitme engelli kız çocuğunu kucağına alarak izledi. İki kolu olmayan Sümeyye Boyacı, Hayrünnisa Gül’e, kendi yaptığı ahşap çiçeği hediye ederken, “Bu çiçeğin her bir yaprağı bütün kıtalardan çocukları temsil ediyor. Hayrünnisa Hanım bu çiçeğe iyi baksın” dedi.
* Metin Şentürk’ün, tokalaşma sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e “Efendim, çok yakışıklı görünüyorsunuz” demesi gülümsemelere neden oldu.