Gündem Ehliyet Sınavı ne zaman yapılacak? (Ağustos)

Ehliyet Sınavı ne zaman yapılacak? (Ağustos)

16.08.2016 - 11:06 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavı tarihi tekrar ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ehliyet sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? İşte tüm ayrıntılarıyla ehliyet sınavı hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Ehliyet Sınavı ne zaman yapılacak (Ağustos)

Bizler her zaman kendimize ait özel bir aracımızın olmasını isteriz. Çünkü bizler yaşamış olduğumuz şehirlerde bir yerden bir yere gitmek için bazen 2 vasıta yapmamız gerekebilir. Ve binmiş olduğumuz toplu taşıma araçları oldukça kalabalık olabilir. Bizler bu kalabalıktan oldukça rahatsız duymaktayız. Bu gibi nedenlerden ötürü bizler kendimize ait bir aracımızın olmasını isteriz. Araç sahibi olmakta artık daha da kolay bir hale gelmiştir. Çünkü araç fiyatları artık her bütçeye göre vardır. Her bütçeye göre araç fiyatları olduğundan dolayı insanlar araç sahibi olmaya yönelebilirler. Araç kullanmak için bazı kurallar vardır. Herhangi bir motorlu taşıt kullanmamız için bizlerin ehliyet belgesi olması gerekir. Ehliyet belgemiz yok ise trafiğe araç ile çıkamayız. Eğer ehliyetsiz olarak trafiğe herhangi bir motorlu taşıt ile çıkar isek ceza alabiliriz. Ehliyet belgesi almak için de bazı şartlar vardır.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet belgesi almak için ilk olarak yapmamız gereken şey sürücü kursuna gidip kayıt yaptırmamız gerekir. Kayıt yaptırmış olduğumuz sürücü kursunun kendisinin belirlemiş olduğu ders saatleri vardır. Bu derslere girerek ehliyet sınavlarına hazırlanmış oluruz. Sürücü kursu sınavları iki aşamalı olarak yapılmaktadır. İlk aşama olan sınav yazılı bir sınavdır. Bu sınava girerek derslerde görmüş olduğumuz bilgileri test etmiş olurlar. İlk aşama sınavında 70 puan ve üzeri alır isek bu sınavdan başarılı bir şekilde geçmiş oluruz ve bir sonraki sınava girmeyi hak kazanmış oluruz. Eğer 70 puandan az bir puan almış isek sınav başarısız olur ve de bir sonraki sınava girme şansınız yok olur. İkinci aşamalı olan sınav uygulamalı bir sınavdır. İkinci sınavda sürücü adayının direksiyon dersinde almış olduğu dersler test edilmektedir. Eğer sürücü adayı bu ikinci sınavda herhangi bir hata stres heyecan yapar ise sınavdan başarısız geçebilme durumu vardır. İkinci sınav oluşturulmuş olan heyetin puanına göre geçebilirsiniz. Eğer ikinci sınavdan da 70 puan ve üzeri puan alır iseniz bu sınavdan da başarılı bir şekilde geçmiş durumunda olursunuz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmakta olan bu sınav insanların ehliyet belgesi almasını sağlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmakta olan ehliyet sınavı hakkında yeni bir duyuru yapıldı. Duyuruda ehliyet sınavının ertelendiği belirtildi. MEB tarafından yapılmakta olan duyuruda MTSAS- 3 ile MTSAS- 4 ehliyet sınavlarının birleştiğine dair bilgiler vermiştir. Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 16 Temmuz Cumartesi günü yapılması gereken sınav ülkemizde meydana gelen üzücü olaylar nedeni ile 23 Temmuza ertelenmişti. Fakat o gün yapılması gereken sınav tekrar ertelenerek 27 Ağustos 2016 tarihinde yapılacaktır. Sürücü adayları heyecan ile bekledikleri sınav tekrar ertelenmiştir. Sürücü adaylarına karşı yapılmakta olan bu açıklamada sürekli değişmekte olan ehliyet sınav tarihine dair sürekli Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde yapılan açıklamaları takip edilmesi gerekmektedir.