Gündem Ejder Yalçın zırhlı aracı

Ejder Yalçın zırhlı aracı

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Ejder Yalçın zırhlı aracı

Ejder Yalçın 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı, askeri birlikler ile güvenlik güçlerinin meskûn mahal ve kırsal alanlar dâhil olmak üzere her türlü bölge ve arazi şartlarında harekât ihtiyaçlarına cevap vermek üzere geliştirilen yüksek koruma ve hareket kabiliyetlerine sahip, harekât sahasında kendini kanıtlamış özgün bir platformdur. 

Haberin Devamı

Ejder Yalçın 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı, yüksek torka sahip dizel motoru ve tam bağımsız süspansiyon sistemi ile yüksek arazi performansı sunmaktadır.  

EJDER YALÇIN 4x4’ün geliştirilmesi sırasında üstün beka özelliklerinin yanı sıra kullanıcının operasyonel ve ergonomik ihtiyaçları da göz önünde tutulmuş ve böylece personelin güven içinde, etkin görev yapması için ideal bir platform oluşturulmuştur. 

Ejder Yalçın zırhlı aracı

VURAN

9 kişilik taşıma kapasitesi, yüksek koruma ve hareket kabiliyetiyle ön plana çıkan Vuran, monokok gövde, zırhlı kabin ve camları, şok emici koltukları, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı ile yolcuları için mayına ve balistik tehditlere karşı yüksek koruma sağlamaktadır. Vuran, özel görüş sistemleri, otomatik yangın söndürme sistemi, merkezi lastik şişirme özelliği, uzaktan komutalı otomatik silah istasyonu, ve daha bir çok özelliği ile çok amaçlı zırhlı araç sınıfında ön plana çıkmaktadır. MIL STD 810G İklim koşullarına uyumlu, 107 mm Çok Namlulu Roketatar silah sistemine sahip Vuran ÇNRA, %60 tırmanma kabiliyeti ile zor koşullarda başarılı performansa sahiptir.120 mm havan sistemli ve saatte 110 km hıza ulaşabilen havan toplu araç, 400 mm karın altı yüksekliği ile birçok engeli rahatça aşabilmektedir.

Haberin Devamı

SAMUR

Ejder Yalçın zırhlı aracı

Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü

SAMUR Sistemi, nakliye takımları ve köprü konfigürasyonları ile nehir geçiş harekatlarında ana muharebe tankı başta olmak üzere tüm askeri yüklerin karşı kıyıya geçirilmesi için tasarlanmıştır. SAMUR Sistemi, sınıfında bulunan tek 8X8 araç olmakla birlikte, merkezi lastik şişirme ve ayarlanabilir sürüş yüksekliği kontrol özelliklerine sahip tüm akslardan kontrol edilebilen 8X8 güç aktarma sistemi, özellikle gevşek, çamurlu ve engebeli arazide benzersiz bir arazi sürüş performansı ve hız sağlar.
Tüm akslardan dönüş sistemi, aracın dönüş yarıçapını en aza indirir. Dik engeller ve hendeklerin aşılmasında benzerlerine göre daha üstün bir hareket kabiliyetine sahiptir. SAMUR sistemi aynı zamanda sel gibi doğal afetlerde de kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kaplan-Pars Sta

KAPLAN STA; muhabere ağırlığına bağlı olarak 21 Bg/ton güç ağırlık oranında, otomatik şanzımanlı, ana muharebe tankları ile ortak hareket yeteneğine sahip yeni nesil zırhlı muharebe aracıdır. Araç farklı alt sistemlerin entegre edilmesi suretiyle her türlü görevi yerine getirmeye olanak sağlayan platform tasarımına sahiptir. Paletli, 5 yol tekerlekli ve düşük siluetli KAPLAN STA, soğuk ve sıcak iklim koşullarına dayanıklı, çamurlu/engebeli arazilerde, asfalt veya stabilize yollarda yüksek hızlı hareket yeteneğine sahiptir. Gelişmiş süspansiyon palet sistemi araçta oluşan titreşimi azaltmaya ve yol tutuşunu artırmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. 

Ejder Yalçın zırhlı aracı

KİRPİ

Mayına karşı korumalı araç sınıfında sağladığı üstün koruma düzeyi ile ön plana çıkmaktadır. Yüksek koruma özelliklerine ek olarak geliştirilen Kirpi II (4x4), hem yol tutuşunda hem de yolcu konforunda sınıfının öncü araçlarından birisidir. Bağımsız süspansiyonlu Kirpi II (4x4), monokok tipte zırhlı kabin ve özel zırhlı camlar, şok emici koltuklar, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı özelliklerinin yanı sıra, özel olarak entegre edilen göreve yönelik birçok donanımı (KBRN korunma sistemi, atış yeri hedef tespit sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, iç konuşma sistemi, karıştırma köreltme sistemi vb.) ve özel tasarlanmış patlayıcı madde keşif ve imha robot kollu versiyonu ile ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Ejder Yalçın zırhlı aracı