Gündem Ek ders ücreti yüzde 25 burslar yüzde 27 artacak

Ek ders ücreti yüzde 25 burslar yüzde 27 artacak

16.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam müjdesi verdi. Erdoğan, ayrıca lisans üstü öğrencilerin burslarına da döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında zam yapıldığını açıkladı.

Ek ders ücreti yüzde 25 burslar yüzde 27 artacak

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılan Erdoğan yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Bursları yükseltiyoruz’

Bu yıl Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimden teknolojiye, ulaştırmadan savunmaya, demokrasiden hak ve özgürlüklere kadar her alanda çok ciddi hazırlık yaptık. Bu süreçte eğitime daima özel önem ve öncelik verdik... Şimdi bakanlığımıza bağlı olarak resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli Eğitim burslusu, lisansüstü öğrencilerimizin burslarını da okudukları ülkenin şartlarına göre değişen oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

‘Eleştiriye açığız’

Erdoğan, “Eğitim meselesinde, siyasi görüşü ne olursa olsun yapıcı eleştirilere açığız. Önerisi olan getirsin, tenkidi olan iletsin...Herkesi eğitim hamlesine katkı vermeye çağırıyorum” dedi.

‘Sapkın akımlarla mücadele edeceğiz’

Akıllı telefonlarla birlikte sosyal medya araçlarının, gençlerin arasında kullanımının yaygınlaşmasının yeni problemleri beraberinde getirdiğini ifade eden Erdoğan, “Ekran bağımlılığı, odaklanma sorunu, kişisel bilgilerin bilinçsizce paylaşılması, ciddiyet ve disiplin eksikliği bunlardan sadece bir kısmıdır. Bu sıkıntıların önüne geçecek adımları atıyoruz... Küresel güç odaklarının özendirdiği sapkın akımlarla mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Aile müessesini koruyacak, çocuklarımızı ailevi değerlerimizin aydınlık rehberliğinde yetiştireceğiz. Sigara, alkol, uyuşturucudan koruyacağız” dedi.

‘Yeni Anayasa’ya katkı bekliyoruz’

Erdoğan, yeni anayasa hazırlıklarına ilişkin şunları söyledi:

“Türk demokrasisi, sivil anayasa yapacak olgunluğa ulaşmış 15 Temmuz ihanetinden alnının akıyla çıkarak rüştünü ispat etmiştir. Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki yolculuğumuzu sivil bir anayasayla yapmamız amaçlarımıza daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır...

Haberin Devamı

Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla iş birliği ve istişare içinde yeni anayasa sürecini de bu şekilde sürdüreceğiz. Önce milletim ve memleketim diyebilme cesaretini gösteren tüm aktörlerin de bu sürece pozitif katkı vermesini bekliyoruz.”