Gündem Ekin, su altında 273 ton kaldıracak

Ekin, su altında 273 ton kaldıracak

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İnsan bedenini zorlayan denemelerle adından bahsettiren eski SAT komandosu 76 yaşındaki Namık Ekin bu kez sualtına 273 ton ağırlık kaldırmak için daldı...

Ekin, su altında 273 ton kaldıracak

Paraşütle ya da suyun altına dalarak birbirinden ilginç rekorlar kıran eski SAT komandosu Namık Ekin (76), dün yeni bir rekor için daldı. Ekin, 18’inci rekoru için 24 saat su altında kalarak 273 ton ağırlık kaldırma denemesine başladı. Caddebostan’daki Türk Balıkadamlar Spor Kulübü’nün 2.20 metre derinliğindeki havuzuna giren Ekin için yaklaşık 1 ton ağırlığındaki çeşitli spor aletleri suya indirildi. Yapılan kalp testleriyle vücut yaşı 24 olarak belirlenen Ekin’in üzerindeki değişiklikler İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından da takip edilerek rapor haline getirilecek. Bu rekorun ilk kez denendiğini söyleyen Ekin, “Yaşlanmak insanı hayattan ve spor yapmaktan alıkoymaz. Her yaşta spor yapılabildiğini göstermek ve gençlere örnek olmak için bu rekora imza atmak istedim” dedi.

Haberin Devamı

‘24 saat gözlenecek

Ekin’in sualtındaki güvenliğini ve sağlık kontrollerini yerine getiren eski SAT komandosu Ergin Geldikaya, “Ağırlıkları planlayarak kaldıracak ve tüm hareketler gözlemciler tarafından kayıt altına alınacak. İhtiyaçlarını sualtında göreceği için riskleri ortadan kaldırmak için 24 saat boyunca onunla olacağız” diye konuştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Kubilay Çimen ise, “Deneme sonrası vücudundaki değişimleri kontrol ederek 76 yaşındaki bir insanın böylesine zor bir aktiviteyi nasıl gerçekleştireceğini anlayacağız. Spor bilimi açısından da çok önemli bir deneme” dedi.