Gündem Ekrem İmamoğlu: Sandıktan çıkacak sonuç hepimizin başının üstüne

Ekrem İmamoğlu: Sandıktan çıkacak sonuç hepimizin başının üstüne

23.03.2024 - 19:54 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri halk buluşmasında konuştu. Bakanların İstanbul'da seçim çalışması yapmasını eleştiren İmamoğlu, "Toplanmışlar, Ankara'dan İstanbul'a gelmişler. Bütün bakanlar burada. Sanki Türkiye'nin dış ilişkilerle ilgili hiçbir sorunu yok. Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı burada, yetmez Sağlık Bakanı burada. Daha da yetmez, Adalet Bakanı burada. Yahu hepiniz toplandınız, geldiniz. Hepiniz gelin, önemli değil. Ama adayınıza yazık, bu kadar küçük düşürmeyin" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Sandıktan çıkacak sonuç hepimizin başının üstüne

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Atatürk Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 1 hafta sonra sandığa gidileceğini hatırlatan İmamoğlu, "Sandıktan çıkacak sonuç, hepimizin tabii ki başının üstüne. Biz, milletçe seçim sonuçlarını saygıyla karşılamayı biliriz. Öyle değil mi? Sonuç ne olursa olsun, vatandaşlar olarak, birbirimize saygı gösteririz; öyle değil mi? Ama bu ülkede sonuçları beğenmediği zaman, seçimleri yok sayan bir anlayış var" dedi.

Haberin Devamı

"İCRAAT NASIL YAPILIR GÖRDÜNÜZ BELEDİYECİLİK YAPANI SEÇECEKSİNİZ"

31 Mart 2019 seçimlerini hatırlatan İmamoğlu, "Aynı zarftan dört pusula çıkarıp, sadece birini geçersiz sayan ve geçersiz gösteren o anlayışı hatırlıyoruz değil mi? Seçimi iptal ettirdi. Bununla yetinmedi ne yaptı? Bizi çalmakla suçladı. Sandık görevlilerini terörist ilan etti. 'Hırsız' dedi mi? İftira attı mı? Ama ne yaparlarsa yapsınlar, mahkemeden döndü, milletten döndü. Millet, onlara yalanlarının bedellerini ödetti mi? İşte hep söyledik; o iftiraları, yalanları söylemeyin. Onlar ne yaptılar? Yalanları söylediler, iftiraları attılar. Seçim bitti, 806 bin oy farkı yediler. Millet gereken cevabı verdi. Hiçbir şey yokmuş gibi seçimden sonra ne dedi; hatırlayın? 'Siyaseten söyledik' dediler. Birine siyaseten yalan söylenir mi? Birine siyaseten iftira atılır mı? Böyle bir şey olabilir mi? 2019'da neyseler, bugün de aynısını yapıyorlar. Dürüst ve adil değildiler, bugün de değiller. O zaman da demokrat değildiler, bugün de değiller. O zaman da kumpas yaptılar, öyle değil mi? Bugün de yapıyorlar. Kurgular, kışkırtmalar… Seçimi bütün bu ayak oyunlarıyla kazanmaya çalışıyorlar. Ama 31 Mart yalanla, iftirayla milleti bölmeyle, ayrıştırmayla siyasetin hangi günü biliyor musunuz? Onların hepsini tarihe gömme günü. Tarihe gömeceğiz. Siz, ayrımcılık yapanı değil, birleştireni seçeceksiniz. Onlar particilik yapıyorlar, partizanlık yapıyorlar. Ama siz, partizanları değil, belediyecilik yapanı seçeceksiniz. Çünkü siz, farkı gördünüz. İcraat nasıl yapılır, gördünüz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ADAYINIZI BU KADAR KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİN"

Bakanların İstanbul'da seçim çalışması yapmasını eleştiren İmamoğlu, "Bunlar şimdi toplanmışlar Ankara'dan İstanbul'a gelmişler. Bütün bakanlarımız burada. Sanki Türkiye'nin dış ilişkilerle ilgili hiçbir sorunu yok, dışişleri bakanı, içişleri bakanı burada. Yetmez sağlık bakanı burada. Daha da yetmez adalet bakanı burada. Yahu hepiniz toplandınız, geldiniz önemli değil. Ama adayınıza yazdık, bu kadar küçük düşürmeyin. Sayın Cumhurbaşkanı ona (Kurum'a) ne dedi televizyonda hatırlayın. 'O metrolara sahip çık ha' dedi. Yahu sanki kendi babasının malına sahip çıkacak. Yahu onu yapan bakanlık kimin milletin. Benim, senin, öyle değil mi? Bizim yaptığımız metrolar kimin? Senin, benim milletim öyle değil mi? O diyor, sahip çık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı