Gündem Ekrem İmamoğlu: Seçilen seçilene saygı gösterecek

Ekrem İmamoğlu: Seçilen seçilene saygı gösterecek

01.04.2024 - 02:48 | Son Güncellenme:

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde gayri resmi sonuçlara göre yeniden İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de konuştu. İmamoğlu, “İstanbul'da milletin parasının millete verildiği dönem başladı. Partizanlık bitti, yok. Liyakat var, adalet var. Dayanışmacı halkçı belediyecilik var. Dedi ki seçmen; bu anlayış kazanmaya devam edecek" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Seçilen seçilene saygı gösterecek

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde gayri resmi sonuçlara göre, İstanbul'da İBB Başkanlığı'nı Ekrem İmamoğlu yeniden kazandı. İmamoğlu'nu destekleyenler akşam saatlerinden itibaren Saraçhane'de İBB Başkanlık binası önünde toplanmaya başladı. İmamoğlu da CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki açıklamalarından sonra Saraçhane'ye geldi. CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney ve CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ayşegül Ovalıoğlu da Saraçhane'de İmamoğlu'na eşlik etti. İmamoğlu, alanda konuşma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

“BU ANLAYIŞ KAZANMAYA DEVAM EDECEK"

İmamoğlu, “İstanbul olarak bize dediniz ki israf dönemi bitti, temelli kapandı. Tasarruf ve bereket dönemi başladı. İstanbul'da milletin parasının millete verildiği dönem başladı. Partizanlık bitti, yok. Liyakat var, adalet var. Dayanışmacı halkçı belediyecilik var. Dedi ki seçmen; bu anlayış kazanmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu: Seçilen seçilene saygı gösterecek

“SEÇİLEN SEÇİLENE SAYGI GÖSTERECEK"

İmamoğlu, “İstanbul'un bu akşam verdiği tarihi mesajı, nasıl ki bize vermişse, hükümet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu; İstanbul'a hizmette seçilen, seçilene saygı gösterecek. Seçilen, seçilene zulüm yapamaz. Dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz. Doğru mu? Ne dediniz, kanal yok, İstanbul var. Kanal bitti, İstanbul yaşayacak. Seçilmiş yöneticileri yok saymak değil, onlarla çalışmak var demiştir. Onlarla, istişare var demiştir. Kontrolsüz denetim gücü yok, mertçe adilce mücadele var demiştir" ifadelerini kullandı.