Gündem Elazığ'da dehşet: 6 ölü!

Elazığ'da dehşet: 6 ölü!

21.07.2009 - 10:51 | Son Güncellenme:

Valilikten yapılan son açıklamada Elazığ'da ölenlerin sayısının 6 olduğu bildirildi. Baba iki oğlu ile tarlada katliam yaptı: 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Elazığda dehşet: 6 ölü

ELAZIĞ'ın Baskil ilçesine bağlı Karaili köyünde akli dengesi bozuk olduğu belirtilen baba ve 2 oğlunun rastgele ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre, 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin ise yaralandığı belirtildi.Baskil Kaymakamlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde bugün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, akli dengesi bozuk olduğu belirtilen ve ismi öğrenilemeyen bir baba ve oğul, tarlada çalışan köylülere rastgele elindeki silahlarla ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre, Emine Yükselen, İbrahim Esendemir, (80) Samet Sis (12) ve İzzet esendemir (35) yaşamını yitirdi, ismi öğrenilemeyen 7 kişi de yaralandı.  

Haberin Devamı

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyü Böbüler mezrasında meydana gelen, 6 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı komşu köyden bir ailenin mensupları tarafından düzenlendiği öne sürülüyor.Saldırganların, ellerinde av tüfekleriyle gittiği Böbüler mezrasında, kayısı bahçesinde çalışan İbrahim Esendemir (80), oğlu İzzet Esendemir (35) ile İbrahim Esendemir’in torunu olduğu belirtilen Samet Süs’ü (12) öldürdükten sonra karşılarına çıkan kişilere rastgele ateş açtıkları ve Emine Yükselen adlı kadını da öldürüp 7 kişiyi daha yaraladıkları bildirildi.Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma tarafından yapılan incelemede, Emine Yükselen, İbrahim Esendemir, İzzet Esendemir ve Samet Süs’ün cesetleri bulundu.Saldırganların akli dengesinin yerinde olmadığı ve haklarında daha önce de köylüleri rahatsız ettikleri yönünde jandarmaya şikayet başvurusu olduğu ileri sürüldü.Olaydan sonra Baskil Kaymakamı Mustafa Irmak ve jandarma yetkilileri olay yerine gelerek köylülerden olay hakkında bilgi aldı. Jandarmanın köy ve mezrada aldığı geniş güvenlik önlemleri sürerken olayın faillerini yakalamak için operasyon başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI: 6'YA ÇIKTI

Elazığ'ın Baskil İlçesi'ne bağlı Karaili Köyü'nün Babilez Mezrası'nda bu sabah akli dengesi bozuk olduğu ileri sürülen Haşim Yüksel ve oğullarının silahlı saldırısında yaralananlardan 2 kişinin de daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 6'ya çıktı.Mezrada dengesiz davranışlarıyla tanınan Haşim Yüksel ve oğulları Metin ile Murat tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen saldırıda yaralananlardan 54 yaşındaki Nafiye Coşkun ile 28 yaşındaki Mustafa Coşkun da tedavi gördükleri Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

7 YARALI TEDAVİ ALTINDA,  3 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Saldırıda yaralanan 7 kişinin tedavisi sürerken, bunlardan 3'ünün ameliyata alındığı ve durumlarının ciddi olduğu belirtildi. Yaralılardan 4'ü Furat Üniversitesi Hastanesi'nde, 3'ü Elazığ Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.Olayla ilgili soruşturma sürerken, saldırıda öldürülenlerden İbrahim ve İzzet Esendemir ile Samet Sis'in cesetlerinin kaysı bahçesinde, Emine Yükselen'in cesedinin ise evinin önünde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı


“HERKESİ VURACAĞIZ”

Babilez Mezrası'ndaki katliamla ilgili soruşturma devam ederken, olaydan sonra kaçan baba ve oğullarının yakalanmasına çalışılıyor.Katliamın faiili oldukları ileri sürülen eşi geçen yıl ölen Haşim Yükselen ve oğullarının köy kahvesinde “Bizi kimse sevmiyor. Herkesi vuracağız” dedikleri ileri sürüldü.