Gündem Emine Erdoğan’a ‘Sıfır Atık’ teşekkürü

Emine Erdoğan’a ‘Sıfır Atık’ teşekkürü

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dubai’de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Achim Steiner ile bir araya geldi.

Emine Erdoğan’a ‘Sıfır Atık’ teşekkürü

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde UNDP başta olmak üzere destek sunan tüm BM ofislerinin çalışmalarının kıymetli olduğunu ifade ederek Steiner’a teşekkür eden Erdoğan, kültürlerin, dinlerin sürdürülebilir olmayı öğütlediğini, öz yaşam biçimine dönülmesi gerektiğini söyledi. 

Haberin Devamı

Steiner ise, kendisinin daha önce BM Çevre Programı İcra Direktörlüğü tecrübesi olduğunu belirterek, mevcut görevinde çevre temelli ve sürdürülebilir kalkınmayı önemsediğini belirtti. Atık yönetiminin kendi çalışma alanlarında önemli bir yer kapladığını söyleyen Steiner, Erdoğan’ın “Sıfır Atık” konusunda yaptıklarının ve çabalarının dünya için anlamlı olduğunu, yerelde Türkiye’deki Sıfır Atık Projesi gibi önemli uygulamaların liderlik yapılarak küresele taşınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Görüşmede, Türkiye’de veya New York’ta yeniden bir araya gelinmesi temennisinde bulunuldu. ● ANKARA Milliyet