Gündem Emniyet müdüründen, HDP'li vekillere uyarı: Çocuk katili Öcalan'ın bir sözünü duyarsam...

Emniyet müdüründen, HDP'li vekillere uyarı: Çocuk katili Öcalan'ın bir sözünü duyarsam...

27.04.2018 - 19:26 | Son Güncellenme:

Mardin'in Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Çetinkaya, HDP Eş Genel Başkanı Temelli'nin de aralarında yer aldığı milletvekillerine, "Burada bölücü, çocuk katili Öcalan'ın bir sözünü duyarsam müdahale ederim" uyarısında bulundu.

Emniyet müdüründen, HDPli vekillere uyarı: Çocuk katili Öcalanın bir sözünü duyarsam...

HDP ilçe binası önünde miting yapmak isteyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli beraberinde HDP milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Ali Atalan, Erol Dora ile bazı kadın meclisi ve parti meclisi üyeleri ile temaslarda bulunmak üzere Mardin' Kızıltepe'ye geldi.

Haberin Devamı

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'ni ziyaretinde çiftçilerle görüşen Temelli, ve beraberindekiler, parti otobüsüyle partilerince "halk buluşması" etkinliğine katılmak üzere HDP ilçe binası önüne geldi.

Güvenlik güçleri parti binası önüne gelen HDP'lilerden yolun kapandığını belirterek, otobüsün müsait bir yere çekilmesini, miting ve örgüt propagandası yapılmamasını istedi.

Bazı milletvekilleri ve partililer bunun üzerine otobüsten inerek İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya ile bir süre görüştü.

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, Vali Mustafa Yaman ile görüştüklerini, kendilerine bir sıkıntı çıkarılmayacağı taahhüdünü aldıklarını iddia etti. Çetinkaya ise seçim çalışmalarının pazartesi günü başlayacağını, buranın bir miting alanına dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Atalan'ın bunun bir seçim çalışmasını olmadığını, genel başkanlarının karşılandığını ifade etmesi üzerine, Çetinkaya, "Bunu bir miting alanına çevirirseniz, burada bölücü, çocuk katili Öcalan'ın bir sözünü duyarsam müdahale ederim." ifadesi ile gruba uyarıda bulundu.