Gündem Emniyet’te tayin rüzgârı

Emniyet’te tayin rüzgârı

19.06.2009 - 00:10 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı’nın valilerden sonra il emniyet müdürleri düzeyinde yaptığı yeni tayinlerle yaş haddinden emekliliği gelen bazı il emniyet müdürleri merkeze çekildi. İşte yeni tayinlerden bazıları...

Emniyet’te tayin rüzgârı

-  İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kamuoyuna yansıdığı şekilde İstanbul’a atandı. Çapkın’ın İzmir’de birlikte çalıştığı 10’a yakın arkadaşını İstanbul’a götüreceği öğrenildi.  
-  Ankara’da 7 yıl gibi rekor bir süreyle emniyet müdürlüğü yapan Ercüment Yılmaz’ın İzmir’e atandığı kararname çerçevesinde, daha önce alt rütbelerdeyken Ankara’da çalışan Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, bu kez il emniyet müdürü olarak başkente döndü.
-  Süleyman Ekizer Mersin’den, Savaş Yücel Eskişehir’den, Feyzullah Arslan da Antalya’dan, yurtdışı göreve gönderilmek için merkeze çekilirken, Ekrem Çelik Bingöl, Nurettin Örnek Çankırı, Ahmet Çimen de Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nden emekliliklerine kısa süre kaldığı gerekçesiyle alındı. Ekizer’in eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’le seçim döneminde yaşadığı bir olayın atamada etkili olduğu iddia edildi. 
-  Osmaniye’ye vali olarak atanan Celalettin Cerrah, İstanbul’da daha önceki yıllarda birlikte görev yaptığı ve kendisinin olmadığı dönemde vekâleti bıraktığı Tayfur Erdal Ceran ile Osmaniye’de yeniden buluştu. Ceran, Osmaniye’ye emniyet müdürü olarak atandı.
-  Edirne’de, gümrüklerde yaptığı yolsuzluk operasyonlarıyla tanınan ve CHP’li belediye başkanı Hamdi Sedefçi’ye yönelik operasyonu da gerçekleştiren Hanefi Avcı Eskişehir’e atandı.
-  Siirt’te DTP’li milletvekili ile tokalaşmayan Cumali Aydın Kahramanmaraş’a atanırken, Samsun’da Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın fotoğrafının çekilmesi olayında gündeme gelen Mustafa İlhan merkeze çekildi. 

2. kararname iddiası
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından geçerek geçen hafta yürürlüğe giren valiler kararnamesinin ardından dar kapsamlı ve büyük illerin valilerini içeren yeni bir kararnamenin hazırlandığı belirtiliyor.
NTV’nin haberine göre, yeni kurulacak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na yapılacak vali atamasının merkezinde yer alacağı yeni bir valiler kararnamesi çalışması başlatıldı. Bu çerçevede, İstanbul Valisi Muammer Güler’in bu müsteşarlığa atanması için merkeze çekilmesi planlanıyor.
Doğacak boşluğun İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’in İstanbul Valisi olmasıyla doldurulacağı belirtilirken, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın Ankara Valisi olacağı, Ankara Valisi Kemal Önal’ın ise merkeze alınacağı iddia ediliyor.
Bakanlık kaynakları ise, müsteşarlığın kuruluş yasasının TBMM’de kabul edilmesinden önce böyle bir kararnamenin çıkarılamayacağını savunuyor.