Gündem Emniyet yakın takibe aldı!

Emniyet yakın takibe aldı!

22.12.2016 - 12:11 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada terör propagandası yapanlara Emniyet'ten yakın takip... Sosyal paylaşım  sitelerinde terör örgütü propagandası yapan, şehitlere hakaret eden kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltı sayısı yükseliyor.

Emniyet yakın takibe aldı

Sosyal medya üzerinden terör propagandası yapanlara yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Son iki gün içerisinde yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 16 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara ilişkin ihbarların Emniyet Genel Müdürlüğünün "www.egm.gov.tr" adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının "siber@egm.gov.tr" mail adresinden yapılabileceğini belirtmişti.

İZMİR

İzmir'de, PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan, sosyal medyada PKK/KCK silahlı terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı ileri sürülen 10 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2016 yılı içerisinde İzmir'de çeşitli toplumsal olaylarda PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen, ayrıca sosyal medyada PKK/KCK silahlı terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerinin övücü, yüceltici mahiyette paylaşımlar yaptıkları tespit edilen 12 şüpheliyi belirledi. Polis ekiplerinin bugün sabah saatlerinde, İzmir'de çok sayıda adrese eş zamanlı olarak düzenlediği baskınlarda 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda bol miktarda örgüte ait yasaklı yayınlar ele geçirildiği bildirildi.

BİTLİS

Haberin Devamı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, sosyal medya hesaplarında terör örgütü propagandası yaptığı öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Ahlat ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri, sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Ahlat ilçe merkezi ile Ovakışla Beldesi'ne bağlı bir köyde yapılan operasyonlarda E.S., M.M.T, C.A. ve H.Y. gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyetteki sorguları devam ederken, evlerinde yapılan aramalarda ise bir adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

ZONGULDAK

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı iddiasıyla bir üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, üniversite öğrencisi A.B. sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı iddiası ile sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. A.B.'nin sosyal paylaşım sitesindeki adresinde, terör örgütleri DHKP-C ve PKK sempatizanlığı yaptığı iddia edildi. Gözaltına alınan A.B. hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta sosyal medya hesabından "Şehitlere hakaret ettiği ve terör örgütü PKK propagandası yaptığı" iddiasıyla gözaltına alınan E.T ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYSERİ

Kayseri'de polisince PKK/KCK'nın üniversite gençlik yapılanmasına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Aralık tarihinde PKK'nın gençlik yapılanmasına YDGH'ye yönelik yapılan operasyonda sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapan ve terör örgütünün üniversite gençlik yapılanması olan DEM_GENÇ ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 14 kişi gözaltına alınmıştı.
Operasyonda gözaltına alınan 13 kişi, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, 6'sı çıkarıldıkları mahkemece 'terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına propaganda yapmak' suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

BURSA

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 29 yaşındaki M.Ş.S. tutuklanırken, yaşı küçük olan iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İnegöl’de sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından paylaştıkları yazı, fotoğraf ve görüntüler ile terör örgütü propagandası yaptıkları, devlet büyükleri ve kurumlarına hakaret ettikleri öne mobilyacılık yapan M.Ş.S. ile yaşı küçük olan K.A. ile lise öğrencisi İ.Ö. gözaltına alındı.
Polisteki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan M.Ş.S. tutuklanırken, diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MARDİN

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan terör soruşturması kapsamında yapılan araştırmada, 9 kişinin sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü propagandası yaptığı belirlendi.

Haberin Devamı

İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı, 2'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla göz altına alınan daha sonra ise mahkeme tarafından serbest bırakılan bir kişi, yeniden göz altına alınarak tutuklandı.

Biga'da PKK terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla cumartesi günü gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol uygulamasıyla serbest kalan İ.T. yeniden gözaltına alındı. Çınardere köyünde gözaltına alındıktan sonra denetimli serbestlik ile serbest kalan İ.T. (22) Jandarmanın yeni deliller tespit etmesiyle tekrar yakalanarak hakim karşısına çıkarıldı. Savcılığa sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez, Kahta ve Çelikhan ilçelerinde 8 kişinin sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü propagandası yaptığını belirledi.

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sosyal medyada terör propagandası yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sosyal medya hesaplarından terör propagandası yaptığı öne sürülen şüphelinin kimliğini belirledi. M.B, evine düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.