Gündem En buruk düğün

En buruk düğün

22.09.2009 - 12:26 | Son Güncellenme:

Annesi düğün davetiyesi dağıtırken sel sularına kapılarak can vermişti

En buruk düğün

ARTVİN’in Şavşat İlçesi'nde 15 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde, düğün davetiyesi dağıtırken sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Mavinur Durmuş’un kızı Gülşah Durmuş, iki aylık ertelemeyle dünya evine girdi. Hüzünlü anların yaşandığı düğüne Artvin protokolü tam kadro katılarak genç kıza moral verdi.

Haberin Devamı

Şavşat’ın Tigrat Deresi üzerinde bulunan ve DSİ’nin ıslah çalışmaları için yaptırdığı 3 tersip bendi, aşırı yağışların meydana getirdiği sele dayanamayarak 15 Temmuz 2009’da yıkılmış, felakette Lütfiye Acar (70) yıkılan evinin altında, Özgen Demiral (59), Dildar Demiral (61), Selin Demiral (5) ve Mavinur Durmuş (43) ise sel sularına kapılarak hayatlarını kaybetmişti. Selde hayatını kaybeden Mavinur Durmuş’un, 22 Temmuz’da evlenecek olan kızı Gülşah Durmuş’un düğün davetiyesini dağıtırken sel sularına kapıldığı ortaya çıkmıştı.

GÖZYAŞI VE MUTLULUK

Gülşah Durmuş (23), annesinin 15 Temmuz’da düğün davetiyesini dağıtırken sel sularına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ertelediği düğününü, dün akşam Şavşat Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi ve hayatını Erkan Taştan (22) ile birleştirdi. Şavşatlılar’ın yoğun ilgi gösterdiği düğünde Artvin protokolü de genç çifti yalnız bırakmadı. Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu’nun kıydığı nikahta Gülşah Durmuş ve Erkan Taştan’ın şahitliklerini Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Şavşat Kaymakamı Salih Altun, Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. İsmail Erdem ve Artvin İl Müftüsü Turgut Açari yaptı.

Haberin Devamı

Nikah töreninde konuşan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, “Hayatta acı ve mutlu günler vardır. Gülşah’ın rahmetli annesi davetiyeleri dağıtırken sel sularına kapılmış ve hayatını kaybetmişti. Zaman bazı şeylerin ilacıdır. Gülşah ile o zaman da konuşmuştuk. Düğününe gelmeye söz vermiştim. Sağolsunlar beni düğünlerine davet ettiler. Hayat devam ediyor. İnşallah ülkemize, milletimize, devletimize, cumhuriyetimize hayırlı evlatlar yetiştirirler, birbirlerini üzmezler. İnşallah bir ömrü bir yastıkta geçirirler. Acı günlerde, zor günlerde, birbirlerine destek olurlar” dedi.

Vali Yemlihalıoğlu damat Erkan Taştan’a da “Damat senin işin zor, kızımızı üzersen sana çok kişi hesap sorabilir” diye takıldı. Evlilik cüzdanını gelin Gülşah Durmuş’a vererek altın takan Yemlihalıoğlu, sel felaketinde altın bilekliğini kaybeden Gülşah’ın en küçük kız kardeşi olan 9 yaşındaki Hazalsu’ya da altın bileklik hediye etti. Bu arada nikah töreni öncesinde Mavinur Durmuş için dua okundu.

Haberin Devamı

KARIŞIK DUYGULAR İÇERİSİNDEYİM

Düğünde Gülşah’ın kız kardeşi Damla Durmuş da babası Ertan Durmuş ile dans etti. Dans sırasında duygusal anlar yaşayan ve ağlayarak yakınlarının yanına giden Damla’yı akrabaları teselli etmeye çalıştı. Gülşah Durmuş da halk oyunlarına katılmazken, gece boyunca sık sık gözyaşlarını sildi. Yerel sanatçı olan damat Erkan Taştan ise Gülşah Durmuş’u yanına alarak klavye başına geçti ve söylediği şarkıları eşine armağan etti.

Düğünün sonuna gelindiğinde Gülşah Durmuş, “Hem hüzünlüyüm hem mutluyum. İki aylık evli olacaktım ancak talihsiz olaylar sonucu bu olmadı ve bugüne geldik. Çok karışık duygular içerisindeyim” dedi. Damat Erkan Taştan ise, eşini mutlu etmek için elinden geleni yapacağını söyledi.