Gündem En şanslı zanlı Erhan Göksel mi?

En şanslı zanlı Erhan Göksel mi?

15.03.2009 - 00:23 | Son Güncellenme:

Türkiye uzun süredir, yasadışı biçimde elde edilen ve internet siteleri üzerinden servise sunulan ses kayıtlarını tartışıyor

En şanslı zanlı  Erhan Göksel mi

Son olarak eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’ya ait olduğunu öne sürülen 4 farklı ses kaydı kamuoyuna internet üzerinden yansıdı.
Telefon dinlemeleri Ergenekon soruşturması çerçevesinde de sıkça tartışıldı. Bazı sanıkların telefon kayıtlarının özel hayata ilişkin bölümlerinin ayıklanmaması, ayrıca suçlu bulunmayan kişilerin kayıtlarının da kamuoyuna açıklanması, Ergenekon savcılarının eleştiri almalarına yol açtı.

Pek çok şahsiyet var
Soruşturmanın 11. dalgasında gözaltına alınan araştırma şirketi VERSO’nun sahibi, stratejist Erhan Göksel ise bu konuda diğer zanlılara oranla daha şanslı gibi. Çünkü Göksel, soruşturmanın başından bu yana telefon görüşmelerine belki de en fazla hassasiyet gösterilen isimlerden biri oldu. Bu ilginin nedeni Göksel’in uzun yıllardır dostluğunu sürdürdüğü AKP’liler olabilir.
Ankara kulislerinde konuşulanlara bakılırsa, pek çok AKP’li şahsiyet, hatta bazı bakanlar Göksel’in telefonu dinlenirken “teknik takibe” takıldı. Ancak Göksel’e emniyette gösterilen telefon kayıtları arasında bu görüşmelerin yer almadığı söyleniyor.
İddiaya göre, bu durumun tek bir istisnası var. Bu da yaşça büyük olmasına rağmen Göksel’e ‘abi’ diye hitap eden bir bakan. Rivayet o ki, telefonda ismini söylemediği için kimliği anlaşılamayan bakanın Göksel’le yaptığı görüşme, dinleme tutanaklarında kalmış.