Gündem En son kanal kenarında kediyle oynuyorlardı

En son kanal kenarında kediyle oynuyorlardı

30.08.2013 - 14:42 | Son Güncellenme:

En son dün akşam kanal kıyısında bir kediyle oynarken görüldükten sonra ortalıktan kaybolan 5 yaşındaki Mehmet ile kardeşi 2,5 yaşındaki Murat Sezer'den kötü haber geldi. Çocukların cesetleri, Yalova’dan gelen polis dalgıç ekipleri tarafından sulama kanalı içinde birbirine yakın bir bölgede bulundu.

En son kanal kenarında kediyle oynuyorlardı

Eskişehir’de dün akşam saatlerinden beri kaybolan ve sürdürülen arama çalışmalarına rağmen bulunan 5 yaşındaki Mehmet Sezer ile kardeşi 2 yaşındaki Murat Sezer’in cesetleri, Yalova’dan gelen polis dalgıç ekipleri tarafından sulama kanalı içinde birbirine yakın bir bölgede bulundu. (AS-MET-Y)Çamlıca Mahallesi Dilaver Sokak’ta dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre psikolojik rahatsızlığı nedeniyle hap içen anne Zeynep Sezer uyudu. Evde bulunan Mehmet Sezer ile Murat Sezer evlerinin karşısındaki DSİ’ye ait sulama kanalının kıyısına gitti. Burada en son bir kediyle oynarken görülen iki kardeş daha sonra ortadan kayboldu.

Baksan Sanayi Sitesi’ndeki bir marangoz atelyesinde çalışan Nurettin Sezer eve geldiğinde eşini uyurken buldu. Çocukların evde olmadığını gören baba Nurettin Sezer uyandırdığı eşiyle birlikte çocuklarını aramaya başladı. Sezer çifti daha sonra durumu polise bildirerek yardım istedi. Polisler gece boyunca, Afet Acil Durum (AFAD) ekipleri de sabah saatlerinde kanal kıyısında ve sokak aralarında iki kardeşi aradı. Kanal suyu da barajdan kestirildi.

CAMİLERDEN ANONS YAPILDI

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kanalda arama yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli dalgıçların Ankara’dan Eskişehir’e gelmesi için talepte bulundu. Cuma namazı öncesinde de Çamlıca Mahallesi’ndeki camilerden çocukların eşkalleri verilerek görülmeleri halinde polise başvurulması anonslar yapıldı.

ÇOCUKLARDAN KÖTÜ HABER

Çamlıca Mahallesinde oturan bir kadın "Çocukları akşam hava kararmaya doğru kanal köprüsü kenarında sazlıkları bulunduğu yerde bir kediyle oynarken gördük. Daha sonra biz evimize gittik. Bir süre sonra çocukların kayıp olduğunu öğrendik" dedi.