Gündem Erdoğan Murat Kurum'un telefonundan seslendi! İstanbul yeniden 'Büyük İstanbul' olacak

Erdoğan Murat Kurum'un telefonundan seslendi! İstanbul yeniden 'Büyük İstanbul' olacak

01.02.2024 - 23:32 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un katıldığı buluşmaya telefon ile bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Murat Kurum'u sizlere emanet ediyorum" diyerek önemli mesajlar verdi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar'da 'Mahalle Başkanları Buluşması' programına katıldı. Programda Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kurum, "Yaklaşık bin 500 kardeşimiz buradalar. Büyük bir coşku ve heyecanla sizinle görüşmek istiyorlar" diyerek söze başladı. 

Haberin Devamı

BU TOPLANTININ 31 MART AKŞAMININ MÜJDESİ OLMASINI DİLİYORUM

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu kalabalığı, "Sizi, gecenin bu saatinde en kalbi duygularla selamlıyorum. Heyecanınız heyecanım, coşkunuz coşkumdur. Şu anda inşallah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığınız bu toplantının, 31 Mart akşamının müjdesi olmasını diliyorum" ifadeleriyle selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üçüncü bölgenin bütün mahalle temsilcilerine inanıyorum. Bütün ev ev, kapı kapı dolaşarak inşallah sandıkları nasıl patlatacağını da görür gibiyim. Durmadan usanmadan ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hep beraber çalışmak suretiyle üçüncü bölgeyi bu defa çok daha farklı alacağınıza inanmak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum'a desteğini de, "Durmadan, usanmadan koşmaya gayret etmeye var mısınız? İnşallah bu seçimlerde özellikle sandıkları patlatmaya var mısınız? Ben, Murat Başkanı sizlere emanet ediyorum. Murat kardeşimiz sizlere emanettir." sözleri ile dile getirerek telefon görüşmesini sonlandırdı.

KURUM: İSTANBUL YENİDEN "BÜYÜK İSTANBUL" OLACAK

İBB AK Parti Başkan Adayı Murat Kurum o anları sosyal medya üzerinden paylaştı. Kurum paylaşımına şu açıklamayı da ekledi: Telefonun diğer ucundan gelen sesle bir kez daha İstanbul zaferi için kenetlendik. Sayın Cumhurbaşkanımıza 3. Bölge söz verdi. İstanbul yeniden "Büyük İstanbul" olacak.

“İstanbullular artık, CHP’li mevcut yönetimin sorumsuzluğundan illallah etmiştir”

Programda konuşan İBB Başkan Adayı Kurum “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu programımızla heyecanımızı aksiyonla, projelerimizle birleştirdik. Milletimizin özlediği, beklediği ve mutlu olduğu projelerimizi 10 temel başlıkta detaylı bir şekilde açıkladık. Ardından birçok ilçemizi gezdik, sokaklarda herkes bizim bu hayallerimizi, projelerimizi, yatırımlarımızı konuşuyor. Benim sahada iki gözlemim var. Birincisi bıkkınlık, ikincisi umut ve mutluluk. İstanbullular artık, CHP’li mevcut yönetimin sorumsuzluğundan illallah etmiştir. Ama aynı insanımız, gençlerimiz, kadınlarımız yeniden başlamanın umuduyla da dopdoludur, heyecanlıdır, coşkuludur. Ben vatandaşımıza o güveni verdiğimizi bana bakan gözlerde görüyor, bana sarılan kardeşlerimizde hissediyorum” dedi.

Haberin Devamı

“Biz de kollar bir kere sıvandı mı bir daha geri sarılmaz”

İstanbul için kollarını sıvadığın zaman geri sarılmayacağını belirten Murat Kurum “Bizim sözlerimiz öyle kollarını boşa sıvayanların verdiği sözlere benzemez. Biz de kollar bir kere sıvandı mı bir daha geri sarılmaz. O kollar artık bizim değil bu milletin koludur. O kollar gider afetzede kardeşlerimize sarılır. Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Antalya’da, Kastamonu’da Giresun’da ve daha birçok yerde 365 bin yeni yuvaya dönüşür. Asrın felaketini yaşamış 11 ilimize derman olmak için, 3 ayda dünyada eşi benzeri görülmemiş imza atar ve 180 bin yeni yuvanın inşasını başlatır. Milletin acısına ortak olur, milletin geleceğini kurar. O kollar 25 yıllık bir tecrübeyle bir daha kapanmamak üzere yeniden sıvanmıştır. İstanbul yeniden dirilişe geçene kadar, İstanbul yeniden yükselişe geçene kadar da kapanmayacaktır. Ellerimizi güvensiz, çürük binalarda endişe içinde yaşayan uykuları bölünen, en ufak bir sarsıntıda korkular yaşayan annelerin elleriyle birleştireceğiz. Ellerimizi İstanbul’un tarihini değiştirecek 650 bin yeni, sıcak, güvenli yuvayı inşa etmek için birleştireceğiz. Ellerimizi vatandaşımıza 100 bin yeni sosyal konut yapmak için birleştireceğiz. Yüreklerimizi CHP’li mevcut yönetimin büyüttüğü trafik çilesiyle, ömründen 3,5 yıl kaybeden kardeşim için adaletsiz belediyeciliğin hışmına uğramış, bir sabah belediyeye gittiğinde kartı çalışmamış, boynu büyük olarak evine yavrularının yanına dönmüş, işsiz kaldığında ekmeğinden olmuş mazlum kardeşlerimiz için buluşturacağız. Belediyeden en ufak bir destek alamamış emeklilerimiz, yaşlılarımız için buluşturacağız. Gerçek ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimiz için buluşturacağız”

Haberin Devamı

“O hat bugün iptal edilmiş”

Haberin Devamı

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı’nın sözleşmesi yapılmasına rağmen durdurulmasına tepki gösteren Kurum “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız arada bir İstanbul demeyeceğiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacağız, Sadece İstanbul diyeceğiz. Gerçek belediyecilik yapacağız. 650 bin yuvayı 5 yılda sizin için bitireceğiz. 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacağız. Çileye dönmüş Kirazlı-Halkalı Metro Hattı’nın kredisini bulmuş, ihalesini ve sözleşmesini yapmışız. O hat bugün iptal edilmiş. Bağcılar’da nereye gitsek o hattı soruyorlar. Bağcılarlı kardeşim benim metrom ne zaman gelecek diyor. Bağcılar’ımıza, İstanbul’umuza söz. 328 kilometre metro hattını 5 yılda 650 kilometre yapacağız. 10 yıl sonra, 1004 km’ye hep birlikte çıkaracağız! İstanbul’un metro gitmeyen tek bir ilçesini bırakmayacağız! Ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz! Yeni metrobüslerimizle ve otobüs hatlarıyla İstanbul’un her yerine kesintisiz ulaşımı başaracağız. Trafik çilenizi sizlerle birlikte bitireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“İnsanımızın oyundan önce, kalbine, yüreğine talip olacağız”

İstanbullulara vereceği desteklerden bahseden Murat Kurum sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerimize, ulaşımda tam yüzde 40 indirim yapacağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da anneleri gibi çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz. İstanbul’da eğitim görmenin ayrıcalık olduğu hissini gençlerimize göstereceğiz. İhtiyaç sahibi üniversiteli kardeşlerimize 10 bin TL eğitim desteği vereceğiz. İhtiyaç sahibi emeklilerimize, her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacağız. İlk kez iş kuracak hanı kardeşlerimize, gençlerimize tam 100 bin TL destek vereceğiz. Yeni evlenecek kardeşlerimize 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapacağız. Bunun gibi yüzlerce eseri, hizmeti sizlerle birlikte, muhtarlarımızla, derneklerimizle, yol arkadaşlarımızla birlikte başaracağız. Hep beraber çalışacağız. Şimdi hep birlikte yeniden yollara düşeceğiz. İnsanımızın oyundan önce, kalbine, yüreğine talip olacağız. İstanbul’un her annesi, bizim annemiz olacak. İstanbul’un tüm gençleri, çocukları bizim kardeşimiz olacak”

AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: Önceliğimiz deprem dönüşümü olmalı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar Hürriyet Mahallesi'nde Nazife ve Özcan Sırmalı çiftinin evine misafir oldu.

Erdoğan Murat Kurumun telefonundan seslendi İstanbul yeniden Büyük İstanbul olacak

Ziyarette konuşan Kurum, "Afette, sel de yangın da biz hep milletin yanındaydık. Biz sağlam binalarda oturmak zorundayız. Önceliğimiz buradaki deprem dönüşümü olmalı. Afette yardım edecek lojistik merkezi bir tane. Bunu 7'ye çıkartacağız. Havadan, karadan, denizden acil yollarıyla birlikte bunların hepsini planlayacağız. 2 milyon kişiye 6 saatte çadır kuracak sistemi getireceğiz. Herkesin toplanma alanı belli olacak. O toplanma alanlarına parklar bahçeler yapacağız. Bunu yapmak zorundayız. İstanbul öyle ihmal edilecek bir şehir değil. Bu bilinci anlatmamız lazım herkese" dedi.