Gündem Erdoğan’dan Ayder Yaylası’na denetleme

Erdoğan’dan Ayder Yaylası’na denetleme

07.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Ayder Yaylası’ndaki yoğun betonlaşmayı önlemek amacıyla yapılan yenileme ve koruma çalışmalarını yerinde inceledi.

Erdoğan’dan Ayder Yaylası’na denetleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’nin turizm merkezi Ayder Yaylası’ndaki dönüşüm çalışmalarını yerinde denetledi.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan Ayder Yaylası’na denetleme

Erdoğan, tekerlekli sandalyedeki yaşlı bir vatandaşla ve yakınlarıyla sohbet etti.

Erdoğan, 3 günlük Rize programının son gününde, Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’nda sürdürülen dönüşüm çalışmalarını denetlemek üzere saat 10.30 sıralarında Güneysu’daki konutundan ayrıldı. Helikopterle Ayder Yaylası’na gelen Erdoğan, yapımı tamamlanan yenileme ve koruma projesi kapsamındaki termal tesis ve konaklama birimleri ile çevre düzenlemelerini yerinde inceledi.

Erdoğan’dan Ayder Yaylası’na denetleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soba başı sohbetinde vatandaşlarla birlikte çay içti.

Bölgedeki dönüşüm çalışmalarını da havadan inceleyen Erdoğan’a Kaçkar Resort Oteldeki kahvaltılı programda çalışmalar hakkında brifing verildi. Yaylayı bir süre gezerek yapılan çalışmaları yerinde gören ve yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından helikopterle Rize-Artvin Havalimanı’na geçerek Rize gezisini tamamladı.

Haberin Devamı

Erdoğan’a  Ayder ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da eşlik etti.