Gündem Erdoğan’dan temayül değerlendirmesi: Geçen 5 yıl İstanbul için kayıp yıllar oldu

Erdoğan’dan temayül değerlendirmesi: Geçen 5 yıl İstanbul için kayıp yıllar oldu

20.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü AK Parti’nin İstanbul adayının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen temayül yoklamasında teşkilatına “Daha çok çalışmalıyız. Geçirdiğimiz 5 yıl, İstanbul’un kayıp yıllarıdır” diye seslendi.

Erdoğan’dan temayül değerlendirmesi: Geçen 5 yıl İstanbul için kayıp yıllar oldu

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara  - Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, önceki dönemlerde yapılan aday çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, “Daha çok çalışmalıyız. Geçirdiğimiz 5 yıl, İstanbul’un kayıp yıllarıdır. Biz kendi işimize bakacağız. Kimin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Bazı arkadaşlarımıza bakıyorum muhalefetle tartışıyor; bırakın onları kendi işinize bakın. İyi planlamalar yapın. Sokağınızı, mahallenizi iyi analiz edin. Doğru yöntemler belirleyin. Meclis üyeliklerinde özellikle titiz davranın” dedi. 

Haberin Devamı

Erdoğan’a sunulacak 

İstanbul yoklamasında çok sayıda ilçe başkanı, gençlik ve kadın kolları başkanı da söz alırken, katılımcılar kendi ilçelerinin dinamiklerini anlattı; aday profili için eşkal çizdi. Daha sonra temayül için form ve zarfların dağıtıldığı partililerden ilçeleri halihazırda AK Parti’de olan belediye başkanlarını değerlendirmeleri ve göreve devam etmesini isteyip istemediklerini belirtmesi istendi. Temayülde partililere, kamuoyunda konuşulan isimler sorulmadı; her üyeden kendi önerileri alındı. Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir’in İstanbul yoklamasıyla ilgili hazırlayacağı raporu, hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağı öğrenildi. 

Yoklamada eski bakanlar Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun İstanbul Büyükşehir adaylığı için en güçlü isimler çıktığı konuşuluyor. 

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi’nde dün de Erdoğan başkanlığında üç büyükşehir için aday yoklaması yapıldı. Bu kapsamda Balıkesir, Samsun ve Bursa milletvekilleri ile il ve ilçe başkanları illeri için oylama yaptı. 

Kuveyt’in yeni emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devleti’nin yeni emiri Şeyh Meşal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Nevvaf’ın vefatı dolayısıyla taziye dileklerini iletti, Şeyh Meşal’e ise yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmede Türkiye ile Kuveyt ilişkileri, küresel ve bölgesel meseleler ele alındı. ● ANKARA Milliyet