Gündem Ergenekon’da savcı sayısı 7’ye yükseldi

Ergenekon’da savcı sayısı 7’ye yükseldi

13.02.2009 - 02:10 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturmasına bakan savcıların sayısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne yeni atanan Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu’nun da görevlendirilmesiyle 7’ye yükseldi

Ergenekon’da savcı sayısı 7’ye yükseldi

İlimoğlu, özellikle insan hakları konusunda uzmanlığıyla biliniyor.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nde görevlendirilen Rasim Işıkaltın, Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu, savcılıktaki çalışmalarına başladı.

İnsan hakları konusunda uzman
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen Kasım İlimoğlu, Ergenekon soruşturmasında görevlendirilirken, diğer 2 savcı ise devam eden diğer soruşturmalara bakacak. İlimoğlu; soruşturmada görev yapan Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ercan Şafak, Murat Yönder ve Fikret Seçen’in ardından Ergenekon’da görevlendirilen yedinci savcı oldu.
İlimoğlu, insan hakları konusunda uzman. Adalet Bakanlığı’nda tetkik hâkimi olarak bir süre görev yapan İlimoğlu’nun “Yeni TCK’ya Göre İşkence Suçu” konulu bir kitabı ve “Avrupa Birliği’nde İnsan Hakları ve Adil Yargılanma Hakkı” konulu bir yüksek lisans tez çalışması bulunuyor.