Gündem Ergenekon sanıkları Silivri'ye sevk edildi

Ergenekon sanıkları Silivri'ye sevk edildi

06.10.2008 - 12:11 | Son Güncellenme:

.

Ergenekon sanıkları Silivriye sevk edildi

ERGENEKON Operasyonu kapsamında tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan, aralarında İşçi Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 20 sanık, İstanbul Silivri'deki F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla, Tekirdağ'da tutuklu bulunan Ergenekon sanığı 20 kişi, bu sabah erken saatlerde yoğun güvenlik önlemleri altında 5 araçlık konvoy ile 20 Ekim'de ilk duruşmanın da yapılacağı Silivri İnfaz Kurumları kampusuna nakledildi. Tekirdağ'da tutuklu bulunan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Emekli Albay Fikri Karadağ, emekli Abay Mehmet Zekeriya Öztürk, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş, Mahmut Öztürk, emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Gazi Güder, Hayati Özcan, Behiç Gürcihan, Murat Çağlar, Osman Gürbüz, Serhan Bolluk, Adnan Akfırat, avukat Nusret Senem, Hikmet Çiçek, eski polis memuru Muzaffer Şenocak, Erol Ölmez'in de aralarında bulunduğu 20 kişinin Silivri'ye sevki büyük bir gizlilik içinde yapıldı.
Ergenekona sanıkları, Silivri İnfaz Kurumları kampusunda oluşturulan özel duruşma salonunda 20 Ekim günü İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek davada ilk kez hakim karşısına çıkacaklar.

Haberin Devamı


KANDIRA'DAKİLER DE SİLİVRİ'YE GÖNDERİLDİ

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanarak Kocaeli'deki Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konulan, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu tutuklu sanıklar bugün İstanbul Silivri'deki F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Hakkındaki ek iddianame henüz hazırlanmadığı için emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise Silivri'ye götürülmedi.

Güvenlik açısından gizli tutulan nakiller, bu sabah cezaevi araçlarıyla gerçekleştirildi. 20 Ekim'de ilk duruşmanın da yapılacağı Silivri İnfaz Kurumları kampusunda İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin yapacağı yargılama ile ilgili olarak aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün yanı sıra, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçssiz, Hüseyin Gazi Oğuz ve Erkut Ersoy'un da bulunduğu grubun Silivri'ye nakledildiği bildirildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsacılığı da nakilleri doğruladı, ancak sayıyı ve isim listesi açıklamadı.

EK İDDİANAME HAZIR DEĞİL

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatlarından İlkay Sezer ise Tolon ile ilgili ek iddianame hazır olmadığı için onun Silivri'ye nakledilmediğini belirterek, “Hurşit Tolon nakledilmedi, hala Kandıra Cezaevi'nde” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında, ‘6'ncı dalga’ olarak da adlandırılan Temmuz ayı başında gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı, Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün tutuklanmış, gazeteci Mustafa Balbay ise tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakılmıştı. Sinan Aygün 14 Temmuz'da yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak kaydıyla tahliye edilmişti. Emekli Orgeneral Şener Eruygur ise 17 Eylül'de tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nde yüksek tansiyona bağlı olarak dengesini kaybetmesi sonucu düşmüş, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve hala şuuru tam yerine gelmeyen Şener Eruygur'un, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine de sağlık durumu dikkate alınarak 21 Eylül’de tutuksuz yargılanmak kaydıyla tutukluluk hali kaldırılmıştı.

Haberin Devamı

Halen Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatlarından Cengiz Sarıbay, bu dalgada tutuklanan veya tutuksuz yargılanmaları kararlaştırılanlarla ilgili olarak savcılığın mahkemeye sunması gereken ek iddianamenin hala ortada olmadığını söyledi. Bu nedenle 20 Ekim’de başlayacak ilk duruşmalarda, bu operasyondan önce tutuklanan veya yargılanmaları kararlaştırılan, haklarında iddianame hazırlanmış Ergenekon soruşturması sanıkları yargılanacak.