Gündem Ergenekon savcısı için 2 yıl isteniyor

Ergenekon savcısı için 2 yıl isteniyor

02.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Eski Erzurum özel yetkili savcısı Osman Şanal ile eski Erzurum Başsavcı Vekili Taner Aksakal için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi

Ergenekon savcısı için 2 yıl isteniyor

Erzincan’daki Ergenekon soruşturması kapsamında İlhan Cihaner’i makamında gözaltına aldıran eski Erzurum özel yetkili savcısı Osman Şanal ile eski Erzurum Başsavcı Vekili Taner Aksakal’ın, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi. Savcı, sanıkların 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Haberin Devamı

Hâkim karşısında

“Jandarmanın terör örgütlerine karşı kullanılan haber elemanlarının kimliklerini içeren muhbir listelerini, hazırladıkları Erzincan Ergenekon iddianamesinin içine koyarak açıkladıkları, böylelikle devletin terörle mücadelesini zafiyete uğrattıkları ve devlet sırrını ifşa ettikleri” öne sürülen eski savcılar Osman Şanal ile Taner Aksakal, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesinde üçüncü kez hâkim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan Taner Aksakal’ın hazır bulunduğu duruşmaya tutuklu sanık Şanal, SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Duruşmada mütaalasını veren Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat, suç tarihinde Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Savcısı olan sanık Osman Şanal tarafından yürütülen soruşturma sırasında el konulan, dosya şüphelilerinden Ersin Ergut’a ait bilgisayarın hard diskinde yapılan incelemede, terör örgütlerine karşı haber elemanı olarak kullanılan kişilerin isim, adres, telefon numaraları ve bazı kişisel bilgilerinin de bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Sanık Şanal tarafından bu bilgilerin bulunduğu raporun dosyaya eklendiğinin kaydedildiği mütalaada, soruşturma ya da kovuşturma sırasında bu bilgilere bir başkasının erişimine engel olacak herhangi bir işlem yapılmadığı vurgulandı.

Mütalaada, sanık Aksakal tarafından da yürütülen soruşturma dosyasında bulunan ve gizli kalması gereken bilgilerin bulunduğu evrakların bir kısmının adli emanete alındığı, bir kısmının ise dosyada tutulmaya devam edildiği, dosya şüphelileri hakkında iddianame ile kamu davası açıldığı belirtildi.

Mütaaalada ayrıca soruşturma kapsamında MİT tarafından dosyaya gönderilen yazıda bilgi ve belgelerin devlet sırrı niteliğinde bulunduğunun belirtildiği ifade edildi.