Erol Evgin kaç yaşında? Erol Evgin şarkıları

16 Nisan 1947'de İstanbul'da doğan Erol Evgin, POPSAV’ın kurucusu olan Türk pop müziği sanatçısıdır. Sunuculuk, oyunculuk ve mimarlık da yapmıştır. İşte Erol Evgin'in yaşamına dair diğer merak edilenler...

Erol Evgin kaç yaşında? Erol Evgin şarkıları

Yüksek mimar Emel Evgin ile evli ve 2 çocuk babasıdır. Oğlu Türk pop müziği sanatçısı Murat Evgin’dir. Liseyi İstanbul Erkek Lisesi'nde, üniversiteyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nde okumuştur. Bir dönem aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır. Daha sonra eşi ile birlikte bir mimarlık bürosu açmışlardır. Ayrıca Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın (POPSAV) kurucusu olup, üç yıl vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Halen POPSAV Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evgin Almanca ve İngilizce bilmektedir. Erol Evgin'in Erol, Ozan ve Eren adında 3 Torunu bulunmaktadır.

Meslek hayatı

Bestecilik ve solistlik kimliği

1969 yılında ilk 45'lik plağı "Sen – Eski Günler"i çıkardı. Daha sonra Çiğdem Talu ve Melih Kibar ile birlikte çalışmaya başladı. Bu çalışma sonucu “İşte Öyle Bir Şey”, “Sevdan Olmasa”, “Bir de Bana Sor”, “İçimdeki Fırtına”, “Etme Eyleme”, “Söyle Canım” , “Deli Divane”, “Hep Böyle Kal” adlı 45'lik plakları çıkardı. “İşte Öyle Bir Şey” ve “Söyle Canım” adlı 45'lik plakları ile Altın Plak Ödülü'nü kazandı. 90'lı yıllarda, uzun süre yeni albüm çıkarmaya ara verdi. 1997 yılında kendi bestelerinin çoğunlukta olduğu “Sen Unutulacak Kadın Mısın?” adlı albümü çıkardı. 2002'de oğlu Murat Evgin ile birlikte, 20 konserlik “Baba – Oğul” konser – show turnesi gerçekleştirdiler. Erol Evgin, 2003'te, “İbadetim” adlı albümünü çıkardı.

Oyunculuk yaşamı

1980-1984 yılları arasında Haldun Dormen'in yazıp yönettiği, "Hisseli Harikalar Kumpanyası" (400 kez) ve "Şen Sazın Bülbülleri" (200 kez) adlı müzikallerde başrol oyuncusu olarak sahneye çıktı. Üç müzikal filmde başrol ve Ihlamurlar Altında dizisinde oynamıştır.

Filmografisi

1980 - Renkli Dünya
1985 - Bir İlkbahar Sabahı
1988 - Hisseli Harikalar Kumpanyası
1977 - Meryem ve Oğulları

Sunuculuk kariyeri

1992-1994 yıllarında ANS-FremantleMedia ortaklığında Show TV’de yayınlanan “Süper Aile” adlı yarışma programını 400 bölüm sunmuştur. 1995–1996 yıllarında, TRT 1'de kendi yapımı “Erol Evgin Show” adlı programın genel yönetmenliğini ve sunuculuğunu yaptı. 1999 - 2003 yıllarında, Kanal D ve Star TV’de "Bir Sevda Masalı" adlı programı, 100 bölüm hazırlayıp sundu. Bir Şarkısın Sen adlı müzik programını sunmuştur. Son olarak Show Tv'de Benzemez Kimse Sana adlı yarışma programında jüri üyeliği yapmıştır.

Diskografi

45'lik ve Single'lar

Sen - Eski Günler (1969)
İstemesen de - Aşk Başlarken (1970)
Bir Gün Biter - Söyleme (1970)
Her Akşam - Unutma Sen (1970)
Gurbet Türküsü - Deli Gönül (1972)
Karacaoğlan der ki - Aç Yüzünü Göreyim (1972)
Garip Gönlüm Olmuş Deli - Bulmak İsterim Seni (1973)
Geli Geliver - Sen Varsın ya (1974)
Bir Yıldız Doğdu Yüceden - Koş Gel Desen Kollarıma (1974)
Gel de Yanma - Efkar (1975)
Şoför Mehmet - Tanrım Bu Hasret Bitse (1976)
İşte Öyle Bir Şey - Sevdan Olmasa (1976)
Bir de Bana Sor - Etme Eyleme (1977)
İçimdeki Fırtına - Yine de Güzeldir Yaşamak (1978)
Aldım Başımı Gidiyorum - Kader Utansın (1979)
Söyle Canım - Hep Böyle Kal (1980)
Söyle Canım (2001)
Yeni Yıla Sensiz Giriyorum - Sensiz Olmuyor (2010)

Stüdyo albümler

İşte Öyle Bir Şey (1977)
Erol Evgin 79 (1979)
Erol Evgin ve Renkli Dünyası (1981)
Erol Evgin 84 (1984)
Yeni Bir Gün Doğarken (1985)
Lades (1986)
Erol Evgin 88 (1988)
Erol Evgin ile Yeniden (1991)
Sen Unutulacak Kadın Mısın? (1997)
İbadetim (2003)
İşte Öyle Bir Şey: Melih Kibar - Çiğdem Talu Şarkıları (1976-1980) (2005)
Tüm Bir Yaşam: Melih Kibar - Çiğdem Talu Şarkıları (1980-1983) (2006)
Hep Böyle Kal - 40 Yıl 40 Şarkı (2009)
Gözbebeğim Sen Çok Yaşa (2011)
Altın Düetler (2016)
Altın Düetler 2 (2019)

Düğün konvoyunda kazaBolu'da düğün konvoyundaki otomobilin yoldan çıkarak kayalıklara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber