Gündem Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

11.06.2022 - 13:13 | Son Güncellenme:

Rize'de inşaat işçisi Ramazan Dursun'un (38), otomobil jantı ile darbederek bıçakladığı eşi Özlem Dursun (32), hastanede 1 gün sonra hayatını kaybetti. Yaralıyken eşinin fotoğraflarını çeken ve 'Kızını yaraladım, başında ölmesini bekliyorum, gel al' diye kayınvalidesine gönderen Dursun tutuklandı. Özlem Dursun'un, olay günü KADES'ten yardım istediği, korktuğu için de gelen polislere şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

Olay, perşembe akşamı Çarşı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, valilikte temizlik görevlisi olarak çalışan Özlem Dursun, evine gelirken bakkala uğradı. İnşaat işçisi Ramazan Dursun da bu sırada balkondan gördüğü eşine, eve dönünce "Telefonla konuşmak için mi bakkala girdin?" diyerek bağırdı. Ramazan Dursun, müzik sesi açarak küçük yaştaki 3 çocuğunun gözü önünde, eşini otomobil jantı ile başına vurarak darbetti ve bıçakladı. Eşinin yaralı haldeki fotoğraflarını çeken Dursun, 'Kızını yaraladım, başında ölmesini bekliyorum, gel al' yazarak, WhatsApp üzerinden kayınvalidesine gönderdi.

Haberin Devamı

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

Özlem Dursun'un yakınlarının ihbarı üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, ağır yaralı kadını ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Özlem Dursun, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 1 gün sonra hayatını kaybetti. Dursun'un cansız bedeni, otopsi için Rize Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olay sırasında kendisini de yaralayan Ramazan Dursun ise polis tarafından gözaltına alındı. Tedavisinin ardından adliyeye sevk edilen Dursun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.  

KADES'DEN YARDIM İSTEMİŞ

Öte yandan Özlem Dursun'un, olay günü Kadın Destek Uygulaması (KADES) aracılığıyla polisten yardım istediği ortaya çıktı. Polislerin yanına ulaştığı ancak Dursun'un eşinden korktuğu için şikayetçi olmadığı öğrenildi. 

Haberin Devamı

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

'KIZININ CESEDİNİ ALACAKSIN DİYORDU, DEDİĞİNİ YAPTI'

Rize'de inşaat işçisi eşi Ramazan Dursun'un otomobil jantı ile dövüp bıçakladıktan sonra hastanede 1 gün sonra yaşamını yitiren Özlem Dursun'un annesi Saadet Karabulut, yaşananları anlattı. Kızıyla sürekli dertleştiğini, arada sıkıntıları olduğunu söyleyen Karabulut, "Birkaç defa daha işkence yaptı ona. Her defasında bir daha yapmayacağım dedi onu ikna etti. Kızım da 'anne çocuklarımı bırakamam' diyerek geriye gitti. Bizi de 'kızının cesedini elimden alacaksın' diye tehdit ediyordu. Dediğini de yaptı. Olay akşamı bana Özlem'in telefonundan kızımın yaralı haldeki fotoğraflarını attı. O fotoğrafı görünce çığlık attım, aklım bitti. Hemen polise haber verdim. Ben kızımı hastanede gördüm" dedi.

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

Kızının olay günü KADES'e çağrı yaptığını anlatan anne, "Ama Ramazan çocukları evde rehin almış, 'yukarıya gelmezsen çocukları öldürürüm' diye tehdit etmiş. Kızım da mecbur eve geri dönmüş. En son kızımla olayın olduğu gün konuştum. Torunumu okuldan almıştım ona haber verdim 'eve götür' dedi. Her gün 17.00'da bana bir mesaj atardı 'işten çıktım şunu yapıyorum' diye. O gün 20.00'a kadar bana hiçbir şey yazmadı. 20.40'da bana mesajlar gelmeye başladı, kızımın yaralı fotoğrafları atıldı. Kızımı en son acilde gördüm. Ben bir anneyim. Onun en ağır cezayı alması için elimden geleni yapacağım. Sen bu acının bedelini ödeyeceksin" ifadelerini kullandı. 

GENÇ KADININ KARDEŞİ YAŞANANLARI ANLATTI

Haberin Devamı

Sancar “Olayın tam olarak nasıl işlendiğini bilmiyoruz ama duyumlarımız var. Saat 4,5-5 civarı KADES uygulaması var biliyorsunuz. Yukarıda bir sorun yaşandı ki buna basıldı ve polisler geldi. Ekipler aşağı indirdi ablamı. Arabanın içerisinde mesela artık eve çıkmaması gerekiyordu aslında, ne oldu, nasıl oldu kandırıldı mı ? Yani ablamdır biliyorum her seferinde yaptığını o gün de yapmıştır. Çocukları ile tehdit etmiştir ablamı.  ‘Çocuklarını öldürürüm, eve geleceksin’ demiştir. Gitmemesi gerekiyordu. Eve çıkmış, eve gidince de onun 1 tane odası var. Enteresan el aletleri falan var, müzik ses sistemleri falan var. Mesela müziğin sesini son ses açıp ablamı fena şekilde darp etti. Bu zaten biliniyor yani ne ile darp etmiş yani kullanmış, bunu tam olarak bende bilmiyorum” dedi.

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

"EŞİNİN DARP ETTİKTEN SONRA RESMİNİ ÇEKİP ARKADAŞLARINA ATMIŞ"

Haberin Devamı

Darp ettikten sonra eniştesinin arkadaş çevresine sosyal medyadan ablasının resimlerini gönderdiğini kaydeden Sancar “Altına da niye ölmedi? gibisinden açıklama yazıyor. Yani bu bir canilik bu böyle bir şey olamaz. Daha önce defalarca darp etti. Çok hırpaladı çok dövdü çok kavgalar yani. Huzurevlerinde falan, ablam yerleşti. Affet beni yine gel yani yapmayacağım, etmeyeceğim çok pişmanım gibisinden bir sürü söylemler. Bu olayın çok öncesi de var. Sosyal medyadan arkadaşlarına attığı resimleri anneme atıyorlar. Annem bunu görünce beni arayıp ‘hemen eve çık’ ablanın diyor durumu kötü. Arıyorum ablamı telefona bakmıyor. Bir şekilde buraya geliyorum. Geldiğimde zaten polisler ambulans ekipler falan hep buradaydı zaten. Eve çıktığımda ablam yatak odasındaydı ama çekilen fotoğraflar bu el aletlerinin olduğu odadaydı ve fotoğrafın altında da bazı şeyleri var poşetler falan vardı. Darp edildiği oda ile ekipler geldiğindeki oda farklıydı” ifadelerini kullandı.

"ALKOL, UYUŞTURUCU VE HAP BAĞIMLISI"

Haberin Devamı

Ablasının kafasına aldığı darbeler ile beyin kanamasından öldüğünü belirten Yasin Sancar, ablasının eşinin alkol, uyuşturucu madde ve hap bağımlısı olduğunu söyledi. Sancar, “Kendisini bıçakla komple doğramış. Bildiğiniz şeytan yani 40 tane kafasında kurar onu da yapar yani öyle bir insan. ‘Bana bıçak vurdu ben de ona bıçak vurdum’ gibisinden kurgu yapmış. Gözaltında bana bir sürü tehdit mesajları attı. Bu telefonu bunun eline nasıl veriyorlar ben anlamış değilim yani vermemeleri gerekiyor. Attıkları mesajlar bende, saati falan duruyor” şeklinde konuştu.

KOMŞUSU: EVDEN YÜKSEK MÜZİK SESİ GELDİ

Özlem Dursun'un komşusu ve arkadaşı Elif İsmailoğlu da, "Evden saat 21.00 sıralarında yüksek bir müzik sesi gelmeye başladı. Müzik sesi kesildikten 5-10 dakika sonra polis arabası gelince bir şey olduğunu anladım. Daha önce de bazı olaylar yaşandı ve kadın sığınma evine gitti ama barışarak tekrar evine geri döndü. 16, 10 ve 1,5 yaşında 3 çocuğu var. Ara ara yine tartışmaları oluyordu ama bu boyutta bir tartışma hiç olmamıştı. O cani duyduğum kadarıyla 'karım beni aldattı' diyerek temize çıkmaya çalışıyor. Özlem asla öyle bir kadın değil. Kendi üzerini jiletliyor ve çocuğuna fotoğraf çektiriyor. Kadının kafasına spor ağırlıkları ile vura vura öldürdüğünü duyduk. Evim hemen Özlemlerin evin karşısında. Olay yeri incelemeye gelen polis içeri girdiğinde, bir polis içerde nasıl bir tablo gördüyse cama çıkarak 'ona kelepçe vurun onu kafese tıkın' deyince Özlem'i öldürdü bu dedim. Bu insanların psikopatların, gerçekten idam edilmesi gerekiyor. İnşallah adalet yerini bulur. O cani en ağır cezayı alır, o kız rahat uyur. Komşuluk yapamadık, sahip çıkamadık, derdini anlayamadık. Onu dinleseydik böyle olmazdı" ifadelerini kullandı.

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı

TOPRAĞA VERİLDİ

Rize'de, eşi Ramazan Dursun'un otomobil jantı ile dövüp, bıçakladığı Özlem Dursun için Sahil Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye katılan Ramazan Dursun'un annesi Melek Dursun, "Buraya sen yakıştın mı yavrum? Yavrum yakışmadın. Senin düğününü etmiştim. Oğlum ölseydi de seni götürmeseydi" diyerek gözyaşı döktü. Bu sırada kalabalıktan biri ile Melek Dursun arasında gerginlik yaşandı. Kızı öldürülen Saadet Karabulut da Melek Dursun ile kısa süreli tartışma yaşadı. Aile üyelerinin araya girmesiyle taraflar, uzaklaştırıldı.  

Özlem Dursun'un cenazesi, kılınan namazın ardından Kaplıca Mahallesi'nde toprağa verildi. 

EVDE KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan kocası tarafından genç kadının darp edildiği evde olay yeri inceleme ekipleri ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramalar neticesine, 9 kök dikili Hint keneviri ele geçirildi. Evde ele geçirilen kenevirler Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

Eşinin otomobil jantıyla darbedip, bıçakladığı Özlem kurtarılamadı