Gündem Eşkal var fail belirsiz

Eşkal var fail belirsiz

20.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana ve Mersin’de 4 kişinin yaralanması ile sonuçlanan HDP binalarına yönelik bombalı saldırının fail veya faillerinin yakalanmasına yönelik soruşturma sürerken, iki adrese bombalı çiçeği götürenin aynı kişi olduğu üzerinde duruluyor.

Eşkal var fail belirsiz

Polis soruşturma konusunda bilgi vermezken, görgü tanıklarının verdiği bilgi doğrultusunda bombalı çiçeği parti binasına götüren failin sadece eşkâli belirlenebildi. HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Tugay Bek, elinde saksı ile hareket halinde olan failin görüntüsünün MOBESE kameraları tarafından kısa sürede tespit edilmesi gerektiğini belirterek, Emniyet’in kendilerine bilgi vermemesini eleştirdi.
Polis, Adana ve Mersin’deki HDP binalarında patlamaya neden olan bombalı çiçeği bir kişinin bıraktığı üzerinde duruyor. Parti çalışanlarının verdiği bilgi doğrultusunda polis, saldırıyı gerçekleştiren kişinin sadece eşkâlini belirleyebildi. Tanıkların anlatımına göre, bombayı parti binalarını götüren kişinin 1,70-1,75 metre boylarında, normal yapılı, üzerinde açık renk kısa kollu gömlek bulunan, siyah saçlı, kumral, 30-35 yaşlarındaki bir erkek olduğu ve patlamadan bir gün önce binaya geldiği belirtildi.
Şahsın, “Mısır Çarşısı esnafı gönderdi” diyerek, elindeki saksı içindeki bombayı HDP görevlilerine teslim ettiği kaydedildi.
Failler bulunamadı
Soruşturma konusunda Milliyet’e bilgi veren HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Tugay Bek, parti binalarına girerek bombalı çiçeği görevlilere teslim eden failin kimliğine henüz ulaşılamadığını, polisin bu yönde kendilerine bilgi vermediğini söyledi. Bek, “Cadde üzerindeki işyerlerine ait güvenlik kameraları var. Bir kişi elinde saksı ile caddede yürüyor, parti binasına giriyor. iş yerleri ve MOBESE kameralarının incelenmesi sonrasında failin anında tespit edilmesi gerekir. Failin bulunması çok zor olmamalı. Cep telefonu analizi yapılabilir, kimlerle görüştüğü yönünde döküm çıkarılabilir. Ancak HDP’ye daha önceki saldırılarda olduğu gibi bu saldırıda da failler bulunamadı” dedi.
Bek, Rusya’da muhalefet partilerine yapılan saldırı sonrasında olayın arkasında olduğu gerekçesiyle Devlet Başkanı Putin’in sorumlu tutulduğunu, bunun medyaya kapsamlı yansıdığını ifade ederek, “Bizde de AKP’ye karşı çok keskin muhalefet eden parti HDP’dir. Rusya’da nasıl ki Putin sorumlu tutuluyorsa Bizde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumlu tutulması gayet normaldir. Eğer patlamalarda sorumlulukları yoksa, saldırının faillerinin kısa sürede ortaya çıkarılması gerekir” diye konuştu. n NAMIK DURUKAN Ankara