Gündem Eski sevgilisini öldüren kadına, 18 yıl hapis cezası

Eski sevgilisini öldüren kadına, 18 yıl hapis cezası

10.11.2016 - 17:17 | Son Güncellenme:

Konya'da geçen 6 Haziran'da kendisine işkence ve tecavüz ettiği iddiasıyla 39 yaşındaki Mehmet Ok'u, tabancayla 6 el ateş ederek öldüren 42 yaşındaki Havva Büyükdoğrucan Çiçek, 'Kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çiçek, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 2 yıl hapis cezası aldı. Çiçek, Mehmet Ok'un cinsel organına ve göğüslerine penseyle işkence yaptığını öne sürerek, ''Kırmızı penseyle cinsel organıma ve göğüs uçlarıma işkence yapıyordu. Benden başka kimseyle cinsel ilişkiye girmeyeceksin diyordu'' dedi.

Eski sevgilisini öldüren kadına, 18 yıl hapis cezası

1994 yılında ilk evliliğini yapan Havva Büyükdoğrucan Çiçek'in, bu evliliğinden 1 çocuğu oldu. 2 yıl sonra eşi kalp krizi geçirip öldü. Daha sonra babasının evine yerleşen Çiçek, iddiaya göre burada akrabası evli 1 çocuk babası Mehmet Ok ile gönül ilişkisi yaşadı. Çiçek, 2005 yılında görücü usulüyle ikinci kez evlilik yaptı ve bu evlilikten de 2 çocuğu oldu. İddiaya göre Çiçek, evlendikten sonra Mehmet Ok, peşini bırakmadı. Çiçek, geçen 6 Haziran günü, daha önce işkenceyle kendisine defalarca tecavüz eden Mehmet Ok'un yeniden evine gelmesi üzerine ruhsatsız tabancayla 6 el ateş ederek onu öldürdü. Olayın ardından polisi arayan Çiçek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

PENSEYLE İŞKENCE
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Havva Büyükdoğrucan Çiçek, son kez hakim karşısına çıktı. Çiçek, savunmasında, Mehmet Ok'un peşini bırakmadığını ve eşi evde olmadı zamanlara eve gelip, kendisine penseyle cinsel organı ve göğsüne işkence yapıp, vücudunda sigara söndürüp defalarca tecavüz ettiğini ileri sürdü.
Çiçek, ifadesinde ''Evime geldiğinde kapıyı açmak istemiyordum. Kapının önünde bağırıp çağırıyordu. Komşulara rezil olmamak için kapıyı açıyordum. Bana kırmızı bir penseyle işkence yapıyordu. Cinsel organımı ve göğüs uçlarımı penseyle sıkıyordu. Sigarayı vücuduma söndürüyordu. Benden başka kimseyle cinsel ilişkiye girmeyeceksin diyordu. Senin kalın bağırsağını sökeceğim diyordu. Üzerimde sigara söndürüyordu ve evimde sürekli tecavüz ediyordu. Eşim vardiyalı çalıştığı için onu takip ediyordu. O gidince eve geliyordu'' dedi. Çiçek, vücudundaki morlukları ve sigara izlerini de eşinden, karanlıkta ilişkiye girerek sakladığını belirtti.

Haberin Devamı

OLAY GÜNÜ PENSEYLE EVE GELMİŞ
Mehmet Ok'un, olay günü defalarca telefonla aradığını, ancak telefonu açmadığını ve bunun üzerine işkence yaptığı penseyle eve geldiğini iddia eden Çiçek, ''Elinde kırmızı pense vardı. Kapıyı açar açmaz penseyle yüzüme vurdu. Ben ona gitmesini söyleyerek ittirdim. O üzerimdeki kıyafetleri yırtarak yine penseyle göğüs uçlarımı sıkacaktı. Çantamdaki silahı aldım. Silahı görünce ''Onu aldığın iyi olmuş. Seni onunla öldürürüm'' dedi, elimden tabancayı almaya çalıştı. Silah ateş aldı ve merdivene düştü. Ben de kaçsın diye peş peşe havaya ateş ettim. Öldürmek için ateş etmemiştim. Bir müddet başında bekledim polisi aradım" dedi.

SİLAHI PAZARDAN ALMIŞ, KULLANMAYI DİZİDEN ÖĞRENMİŞ
Çiçek, olayda kullandığı tabancayı, olaydan 2 gün önce pazarda bir kişinin belinde gördüğünü ve kendisine satmasını isteyip bin liraya aldığını ileri sürdü. Çiçek, savunması, tabancayı kullanmayı da bir televizyon dizisinden öğrendiğini iddia ederek, ''Ben silah kullanmasını bilmiyordum. Ancak televizyonlarda devamlı 'Arka Sokaklar' dizisini izlediğim için silahı nasıl kullanacağımı öğrenmiştim. Ayrıca silahı satın aldığım kişi de silahı nasıl kullanacağımı göstermişti'' dedi.

Haberin Devamı

18 YIL HAPİS
Havva Büyükdoğrucan Çiçek, avukatının mahkemeye sunduğu kırmızı penseyi görünce fenalaşarak baygınlık geçirdi. Mahkeme heyeti, Çiçek'e önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından suçu, 'maktulden kaynaklanan haksız bir fiilen meydana getirdiği hiddet ve şiddetli elemin etkisi altında işlediğine' kanaat getirerek cezayı 16 yıla indirdi.

İNDİRİM YAPILMADI
Mahkeye heyeti, 'nüfusa göre başkasıyla evli olup, çocukları bulunan sanığın bir başkası ile uzun yıllar cinsel birliktelik yaşaması, sosyal ilişkisi, verilecek cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkisi göz önüne alınarak, cezasında indirim yapılmasının yer olmadığına' karar verdi. Heyet, ayrıca Çiçek'e, ruhatsız silah bulundurmak suçundan da 2 yıl daha hapis cezasına çarptırdı.

AVUKATI, ÇİLEM KARABULUTU ÖRNEK GÖSTERDİ:''BERAAT BEKLİYORDUK''
Havva Büyükdoğrucan Çiçek'in avukatı Cihan Nebi Kökbudak, mahkeme kararını değerlendirdi. Kökbudak, beraat kararı beklediklerini belirterek, ''Beraat olmasa bile iyi niyet indirimi yapılmasını bekledik. İyi hal indirimi bile yapılmamasına biz inanamadık. Biz tabi istinaf mahkemesine başvurduk. Oradan gelecek cevaba göre belki bozulacak. Adana'da Çilem Karabulut davası da buna benzer. O da kendisini fuhuşa zorlayan kocasını öldürmüştü, kefaletle serbest bırakıldı. O dava bizim davamıza benzer aynı kararın uygulanması için hiçbir engel yok. Meşru müdafanın hakları bu olayda uygulanmayacaksa nerede uygulanacak" dedi.