Gündem Esnaf imza ile dükkânına girdi

Esnaf imza ile dükkânına girdi

15.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin etkilediği illerden olan Malatya’da halk yaralarını sarmaya çalışıyor. 7,8 ve 7,6’lık depremle yerle bir olan binalarda iş yerleri hasar gören Malatya Merkez Çarşısı esnafı kalan eşyalarını almak için dün dükkanlara girmek istedi.

Esnaf imza ile dükkânına girdi

EFNAN ATMACA-Esnafın resmi belgeleriyle birlikte Battalgazi Kaymakamlığı’na imza verdiği, sorumluluğu kabul ederek riskli dükkanlara giriş yaparak kalan eşyaları topladığı gözlendi.

Haberin Devamı

Kimi dükkanda kalan kayısılarını çıkardı, kimi ayakkabı dükkanını boşalttı. Çatlakların gözlendiği, riskli binalara girenler ise “Ne yapalım, artık canımız pahasına kurtaracağız, yapacak bir şey yok” cevabını verdi. 

Polis ise çok riskli binalara girişe müdahelede bulunuyor.

‘UMUT TACİRLİĞİ YAPILMASIN’

Malatya’daki Yetiş Apartmanı’nda dün enkaz arama kurtarma çalışmaları devam etti. Çinli ekibin de katıldığı aramalarda termal kameralarla ısı tespit edildi. Enkazdaki yakınlarından iyi haber bekleyenler için zorlu bekleme sürerken tespit edilen ısı umut oldu. Enkazdaki Songül isimli kadın ile çocuğunun sağ olduğuna dair duyumlara karşı ise AFAD yetkilileri çevredekileri uyardı. Doğruluğu onaylanmadan kulaktan kulağa yayılan bu bilgilerin umut tacirliği olduğunu söyleyen yetkililer enkazdan henüz onaylanan bir bilgi gelmediğini belirtti. Apartmanın altında Pet Shop olmasının tespit edilen ısının insan ya da hayvandan alındığı konusunda belirsizlik yarattığını söyleyerek sabırlı olması gerektiğini açıkladılar.

Haberin Devamı

Esnaf imza ile dükkânına girdi

ENKAZ BAŞLARINDA UMUTLU BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

Acılı baba enkazın başında kızından haber bekliyor. Pek çok insana mezar olan Trend Garden Residence’ın enkazında psikolog Ayşenur Gülşen’i arama çalışmaları devam ediyor.

Önceki gün gece saatlerinde ara verilen çalışmalara dün sabah saatlerinde yeniden başlandı. Kızından haber bekleyen babası ise enkazından başından ayrılmadı.