Gündem Evde boa yılanı beslemek istedi! Mahkemelik oldu

Evde boa yılanı beslemek istedi! Mahkemelik oldu

23.09.2021 - 10:28 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencisi Zeynep M. boa yılanı satın alarak evde beslemeye başladı. Yılan hızla büyüyünce kendisine bir şey yapacağından korkan M., yılanı internet sitesinden satışa çıkarınca gözaltına alındı. Hakkında 6 yıla kadar dava açılan Zeynep M. mahkemede verdiği ifadede, “İlk geldiğinde bileğime sarıyordum. Büyümeye başlayınca internetten aldığım ölü farelerle beslemeye başladım. Büyünce korkup satmak istedim” dedi.

Evde boa yılanı beslemek istedi Mahkemelik oldu

Damla GÜLER / milliyet.com.tr  / İstanbul’da yaşayan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeynep M. İnternet üzerinden kendisine yavru boa yılanı satın aldı. Türkiye’ye sokulması yasaklı hayvanlardan olan boa yılanı hızla büyüyünce Zeynep M. paniğe kapıldı. Cam bir fanusun içinde baktığı boa yılanın kendisine bir şey yapacağından korkan M., yılanı internetten satışa çıkardı. Türkiye’ye sokulması yasaklı hayvanların internet üzerinden satışını ve ülkeye sokulmasını engellemek için bu tür satışların yapıldığı siteleri izleyen emniyet ekipleri Zeynep M.’yi takibe aldı. Adresi tespit edilen M. Evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

“BÜYÜMEYE BAŞLAYINCA KORKTUM”

Evde bulunan ve boyu 70 cm. olan yılan da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Emniyette ifadesi alınan Zeynep M. Yılanı 8 ay önce adını söylemek istemediği bir yerden aldığını ve yasaklı hayvan olduğunu bilmediğini söyledi. Yılan büyümeye başladığında araştırma yaptığını ve tam büyüdüğünde boyunun 3-4 metreye çıktığını öğrenince korktuğu için de satmak istediğini söyleyen Zeynep M. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında, “ithali yasak olan hayvanı ülkeye sokmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Zeynep M. önceki günlerde hakim karşısına çıktı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Zeynep M. hayvan beslemeyi sevdiğini, daha önce de kedi ve köpek beslediğini söyleyerek, “Bu yılanı da internetten satın aldım. İlk geldiğinde çok küçüktü. Bileğime sarabiliyordum. Sonra büyümeye başladı. Cam bir fanusun içinde bakmaya başladım” dedi.

Haberin Devamı

“BUZDOLABINDA SAKLADIĞIM ÖLÜ FARE İLE BESLİYORDUM”

Yılanı yine internetten satın aldığı ölü farelerle beslediğini söyleyen Zeynep M., “Aldığım fareleri de buz dolabında saklıyordum. Ancak yılan büyüdüğü için cam fanusun içinden çıkıp bana bir şey yapmasından korktum. O yüzden de satmaya karar verdim. Ülkeye sokulmasının yasak olduğunu bilmiyordum” dedi.

“TÜRKİYE’DE DOĞMUŞ OLABİLİR”

Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme yılanın internetten alındığı için yurtdışından ülkeye kim tarafından sokulduğunun tespitinin mümkün olmadığını belirtti. Yılanın ülke içinde de doğmuş olacağından, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirten mahkeme Zeynep M.’nin beraatine karar verdi.