Gündem EYT görüşmelerinde ‘deprem’ tartışması

EYT görüşmelerinde ‘deprem’ tartışması

02.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin yasalaştırıldığı TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelere, “deprem” eksenli tartışmalar damga vurdu.

EYT görüşmelerinde ‘deprem’ tartışması

 

ÖNDER YILMAZ/ANKARA- HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Deprem vesilesiyle halkı susturma çalışmaları artık kabul edilemez. Onları gözaltına alacaklarına, asıl depremin sorumlularını, denetlemeyenleri, kayyumları, buna yol verenleri gözaltına almaları gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Ercan’ın paylaşımlarını aktararak eleştirilere şu yanıtı verdi: “Bir profesör ki attığı ancak daha sonra sildiği tweet’te ‘İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş’ diyor. Allah aşkına, böyle bir şey olur mu? Yalan söylemek ahlaksızlığın daniskasıdır.  Böyle bir nefret diline, aşağılık bir söyleme cevap vermek mecburiyetindeyiz.”

Bela okudular

AK Parti ile HDP arasında gerilim, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün kürsüde deprem felaketinin yaralarının sarılmasına ilişkin çalışmaları eleştirerek hükümeti istifaya davet etmesiyle doruğa çıktı. Gülüm’ün “Allah belanızı versin” sözü üzerine, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfi Demirbağ, “Allah teröristlerin, sizin belasını versin” karşılığını verdi. Karşılıklı “utanmaz, ahlaksız” ifadeleri sarf edilirken söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Hatibin konuşması baştan aşağı kin ve nefret doluydu; hiç üzülen, yas tutan hâli yoktu” dedi.