Gündem Eyüp Belediye Başkanı'nın kardeşine 70 yıla kadar hapis istemi

Eyüp Belediye Başkanı'nın kardeşine 70 yıla kadar hapis istemi

05.11.2008 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

Eyüp Belediye Başkanının kardeşine 70 yıla kadar hapis istemi

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in kardeşi Mehmet Genç ile yeğeni Uğur Esat Genç'in de aralarında bulunduğu 12 kişinin yargılandığı davada savcı esas hakkında görüşünü açıkladı. Mehmet Genç'in , "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte yardım etmek, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya azmettirmek, tehdite azmettirmek ve ruhsatsız silah bulundurmak "suçlarından 21 yıldan 70 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Genç, Ali Görür ve Gülağa Fendoğlu hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıkların gelmediği duruşmaya tutuksuz sanık Uğur Esad Genç katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç, müşteki Ahmet Fahri Özgünaydın'ın Furkan isimli şirketiyle servis taşımacılığı yaptığını, 2006 yılında Genç Petrol ile görüşmeler yapıp akaryakıt ticaretine başladığını belirtti. Müşteki Özgünaydın'ın Genç Petrolden yüzde 4 iskontolu ve vadeli aldığı akaryakıtı, Silivri civarındaki şirketlere pazarlama ve satışını yaptığını anlatan Savcı Saraç, Özşahin isimli şirketin ise et ticaretiyle uğraştığını, bu ticari faaliyet esnasında şirketin sahibi Cüneyt Bulut ve akrabası Volkan Korkut ile Özgünaydın'ın tanıştıklarını ifade etti. Mütalaada, Cüneyt Bulut'un akaryakıt ticaretini ve alımını nereden yaptığını müşteki Özgünaydın'a sorduğu, müştekinin Genç petrolden aldığını söylemesi üzerine Bulut'un Genç petrol yetkilileriyle görüşüp buradan akaryakıt almaya başladığı kaydedilerek, "Zaman içinde Özşahin şirketinin akaryakıt ticareti nedeniyle Genç petrole borçlarını ödemediği yaklaşık biriken 650 bin YTL borç ödenmediği için Cüneyt Bulut ve Özşahin şirketi aleyhine icra takipleri ve dolandırıcılık suçundan şikayetler yapılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Genç Petrolun sahibinin Mehmet Genç, yöneticisinin Enes Genç ve o tarihte muhasebecisinin Yasin Bölükbaşı olduğu belirtilen mütalaada, sanıklardan Ali Görür'ün şirketin muhasebe işlerini yürütmeye başladığı, Özşahin şirketinden borçlarını tahsil etme amacıyla yasal girişimler dışında illegal yollara başvurarak Mehmet Genç'in azmettirmesiyle Görür'ün sanık Zafer Bal'la görüşüp alacaklarını haksız çıkar amaçlı örgüt aracılığıyla tahsil etmeye yöneldiği kaydedildi. Mütalaada, Ahmet Fahri Özgünaydın, Cüneyt Bulut'u kendisiyle tanıştıran akaryakıt işine bu tanıştırma nedeniyle başlandığı ve Bulut'la alacaklarını tahsil edemediklerini ve bu olayın sorumlusunu müşteki Özgünaydın olarak değerlendirip müştekinin kaçırılıp alıkonulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Müştekinin cep telefonu ve 48 bin YTL değerinde çek ve senetlerinin kaçırıldığının kaydedildiği mütalaada, Özgünaydın'a ait mal varlığının dökümünün yaptırıldığı da vurgulandı. Özgünaydın'ın herhangi bir kefareti olmadığı halde Cüneyt Bulut'un borçlarından sorumlu tutulduğu ve mal varlığının devir işlemine zorlandığı kaydedildi.

Sanıkların aynı tarihte mağdur Onur Coşkun ve Volkan Korkut'un yine aynı amaçla kaçırdığı ve gerçek sorumlular bulundu gerekçesiyle salıverildikleri de anlatılan mütalaada, "Müşteki Ahmet Fahri Özgünaydın'ın sim kartının hatalı şifre girmesi nedeniyle bloke olmuş ve muhtemelen aynı, ya da yakın yerde alıkonulan Volkan Korkut'a ait sim kartı sanıkların talimatı üzerine müşteki Ahmet Fahri'nin kendi cep telefonuna takarak Ahmet Fahri'ye numarayı da görünmez yaptırıp evini aratmış ve ailesiyle iyi olduğu hususunda görüşme yaptırmışlardır"denildi.

2 SANIK LİDERLİKLE SUÇLANIYOR

Sanıklardan Zafer Bal ve Osman Kok'un örgüt lideri olduğu belirtilen mütalada, Bal'ın, "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak , Nitelikli yağma , kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma , tehdit ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 34 yıldan 91 yıla, Kok'un da 30 yıldan 81 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

GENÇ'İN 70 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

Mehmet Genç'in "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte yardım etmek, yağmaya teşebbüse azmettirmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya azmettirmek ,tehdite azmettirmek ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 21 yıldan 70 yıla kadar, oğlu Uğur Esat Genç'in ise "silahlı örgüte yardım etmek" suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsi talep edildi. Diğer 8 sanığın, 8 yıldan 74.5 yıla kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırılması istenirken, duruşmada sanıkların savunmalarını hazırlamaları için ertelendi