Gündem ‘Fabrika okul’dan yetimlere oyuncak

‘Fabrika okul’dan yetimlere oyuncak

24.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Erzurum’da Kazımkarabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çocukları kanserojen içeren oyuncaklardan korumak için ahşaptan oyuncak üretimine başladı. İlk etapta üretilen binlerce ürün ‘Her yetime bir oyuncak’ projesiyle yetimlere dağıtıldı.

‘Fabrika okul’dan yetimlere oyuncak

 

Erzurum Kazımkarabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’nin hem ucuz hem de kaliteli mobilya ve okul malzemelerini üretip milyonlar kazanıyor.

Haberin Devamı

Üretimdeki başarısını kanıtlayan lise, organik ahşap oyuncak üretimi içinde kolları sıvadı. Öğrenciler tarafından tasarlanıp üretilen 100 çeşitten oluşan binlerce ahşap organik oyuncak ‘Her yetime bir oyuncak’ projesi kapsamında yetim çocuklara dağıtıldı.

‘Fabrika okul’dan yetimlere oyuncak

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü Öğretmeni ve Alan Şefi Selçuk Dağdelen, 5 yıl içerisinde tüm Türkiye’deki okullara piyasanın altından fiyatlarla temin etmeyi hedeflediklerini belirterek, “Çocukların plastik ve kanserojenli oyuncaklarla büyümesini istemiyoruz” dedi. Üretimden arta kalan malzemeler, ihtiyaç sahibi ailelere kış aylarında yakacak olarak kullanılması için dağıtıldı.

60 öğrenci çalışıyor

Üretimin 6 öğretmen ve 60 öğrenci gerçekleştirdiğini söyleyen Dağdelen, öğrencilere öğrenimine katkı durumuna göre aylık 300 ila 700 TL arasında maaş verildiğini söyledi. Oyuncak üretiminin okulun kendi fikri olduğunu kaydeden Dağdelen, “Organik ahşap oyuncak üretmeye kendi çocuklarımızdan yola çıkarak üretmeye karar verdik. Çünkü çocuklar herşeyi ağzına alarak tanımaya çalışıyor. Sağlıksız ve kanserojenli bir çok mikrop çocuklarımıza bulaşıyor. Bizde tamamen ahşaptan üretilen oyuncaklar tasarlayıp üretmeye başladık. Üretim esnasında elimizde çok oyuncak birikti. Bunları proje kapsamında yetim çocuklara dağıttık” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk başta Erzurum’daki bütün ana sınıfı ve kreşlerini plastikten kurtarıp ahşap organik oyuncakla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Dağdelen şöyle devam etti:

Türkiye’ye yayılacak

Erzurum’da 2 anasıfımıza oyuncaklarımızdan hediye ettik. Oyuncaklarımızdan almak isteyenler ise okulumuzun düzenlediği sergilerden temin edebiliyor. Fiyatları ise piyasanın çok altında. Erzurum’dan sonra hedefimiz ise 5 yıl içerisinde bunu Türkiye’nin bütün okullarında yaymak” dedi.