Gündem Fanatikler öldürüyordu

Fanatikler öldürüyordu

05.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kasımpaşa maçı için İstanbul’a gelen Sakaryaspor taraftarlarını taşıyan minibüs taşlandı. Taşlardan biri üniversite öğrencisi Uğur Özçakır’ın başına isabet ederek yaralanmasına neden oldu

Fanatikler öldürüyordu

Bank Asya 1. Lig’deki Kasımpaşaspor-Sakaryaspor maçını izlemek için İstanbul’a, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na gelen Sakaryaspor taraftarlarının minibüsü taşlı saldırıya uğradı. Bahariye Caddesi’nde kırmızı ışıkta duran minibüsü gören Kasımpaşaspor taraftarları, kaldırımdan söktükleri taşlarla araca saldırdı. Taşlardan biri, Sakarya Üniversitesi öğrencisi Uğur Özçakır’ın (19) başına isabet etti.

‘Yeterli önlem alınmadı’
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Özçakır, ameliyat edildi. Kafatası kemiğinde kırık tespit edilen Özçakır’ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Polisin yeterli önlemi almadığını iddia eden Sakaryaspor taraftarları, “İl dışından gelen taraftarlar için Çamlıca Gişeler’de polis yoktu. Herkes farklı yönlerden stada gelmeye çalıştı” dedi.

Sakarya’da 6 kişi yaralandı
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde de Bölgesel Amatör Lig maçında karşı karşıya gelen As Akyazıspor ile Karagümrükspor maçında kavga çıktı. Maça İstanbul’dan gelen yaklaşık 300 Karagümrük taraftar ile 2 bin 500 Akyaspor taraftarı arasında, sözlü satışma ile başlayan gerginlik bir anda büyüdü. Taraftarlar tribünlerin önünde bulunan taşları alarak birbirlerine fırlattı. Birbirlerine taş ve sopalarla saldıran taraftar gruplarına polis müdahalede yetersiz kalırken destek ekibi istenerek kavga sakinleştirilmeye çalışıldı. Çıkan olaylarda taş isabet eden bir polis memuru ile 5 taraftar yaralandı. İki kişi gözaltına alındı.