Gündem ‘Farklı seslere’ yasak rüzgârı

‘Farklı seslere’ yasak rüzgârı

15.10.2008 - 01:27 | Son Güncellenme:

Adına kurulan internet sitesi yasaklanan Turan Dursun, köktenci grupların tepkisini çekmişti. Daha önce de Dawkins yasaklanmıştı

‘Farklı seslere’ yasak rüzgârı

Dini farklı açıdan ele alan yayınlara yönelik hukuki engelleme örnekleri her geçen gün artıyor. Evrim teorisini savunan araştırmacı Richard Dawkins'in, "Tanrı Yanılgısı" adlı kitabının toplatılması ve internet sitesinin kapatılmasına yönelik mahkemelerin ardından, son olarak da din adamlığından ateistliğe geçen ve 1990 yılında öldürülen Turan Dursun adına kurulan internet sitesine de mahkeme kararıyla erişim engellendi.
www.turandursun.com adlı internet sitesi, aynı zamanda din karşıtı felsefeleri benimseyenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir platform işlevi görüyordu.
Siteye erişim önce engellendi. Siteye, bu nedenle adresinden ulaşılabiliyor.

Sitede açıklama
Sitede yapılan açıklamada, Richard Dawkins'in sitesine erişimin Adnan Oktar tarafından yapılan başvuruyla engellendiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
"24/09/2008 itibariyle sitemiz, ne olduğu belli olmayan, kimin tarafından verildiği belli olmayan bir mahkeme kararıyla Türkiye'den erişime engellenmiştir.
Bu bizim için hiç de sürpriz olmadı. Daha bundan 15 gün evvel richarddawkins.net ile ilgili aynı süreci yaşamıştık ve bu olayda taraf olduğumuzu ilan etmiştik.
Dawkins'in sitesi, Adnan Oktar tarafından engellenmişti, bunu öğrenmek ise neredeyse bir haftayı almıştı. Şimdi, aynı şeyi TD sitesi için yaptılar ve yasaklamaya ilişkin hiçbir bilgi yok.
Neyle suçlandığımız hakkında, elimize ulaşan hiçbir bilgi yok. Türk Telekom yetkilileri açıkça bir suç içindedirler."

Haberin Devamı

Müftülükten eleştiriye!
Sivas'ta 1934 yılında doğan Dursun'u imam olan babası din görevlisi olması için ilkokula göndermedi. Din dersleri alan, müftü olabilmek için ilkokulu dışarıdan bitirdi. 7 yıl müftülük yapan Dursun,1965'te İslam dinine olan inancını kaybedince müftülüğü bıraktı. İslami düşünceyi eleştiren yazılar, kitaplar kaleme aldı. Dursun, 4 Eylül 1990'da Koşuyolu'ndaki evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.