Gündem Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı anı! Saldırganın babasının ifadesi ortaya çıktı

Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı anı! Saldırganın babasının ifadesi ortaya çıktı

09.01.2024 - 09:50 | Son Güncellenme:

Fatih Camisi'nde yaşanan bıçaklı saldırının ardından gözaltına alınan Ömer Salgın tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Öte yandan avukatı aracılığı ile ifade vermek istemediğini belirten Ömer Salgın, “Susma" hakkını kullandığı belirtildi. Salgın tutuklandı.

Olay, saat 19.15 sıralarında Fatih Camii'nde meydana geldi. İddiaya göre, akli dengesi yerinde olmayan ve camiye giren Ömer Salgın slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkardı.

Haberin Devamı

Cami İmamı Galip Usta, Ömer Salgın'ı uyararak camiden çıkmasını istedi. Üzerinde bulunan bıçakla Usta'ya saldıran Ömer Salgın o sırada camide bulunan ve olaya müdahale etmeye çalışan Bilal Erdem'e de bıçakla saldırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken Ömer Salgın polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı anı Saldırganın babasının ifadesi ortaya çıktı

FATİH CAMİİ'NDEKİ SALDIRIYA VAAZDA KINAMA 

Olayın ardından ise Fatih Camsii ibadete kapatıldı. Sabah ezanıyla ibadete yeniden açılan camide, öğle namazı için toplanan cemaat de yaşanan saldırıyı kınadı. Camide verilen vaazda olayı kınayan vaiz, "Biz işimize devam edeceğiz, doğru yolda din ve İslamı temsil etme, anlatma vazifemizi devam ettireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Namaz öncesi verilen vaazda, "Yapılan suikast sebebiyle çok üzgünüz. Allah-u Teala kardeşlerimize afiyet versin. Şifalar ihsan eylesin. Cenab-ı Hak kendilerine sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler versin. Gerçekten çok ayıp, çok çirkin bir davranış. Tüm gönlümle, kalbimle, protesto ediyor, lanetliyor, suçluların, yanlış yapanlar kimse cezasını önce devletimize sonra yüce Mevlamız Cenab-ı Hakk'a havale ediyorum. Devletimizin kurumları, emniyetimiz, adliyemiz, valiliğimiz, kaymakamlığımız, müftülüklerimiz gerekli tedbirleri aldılar. Camimizde güvenlik görevlilerimiz var, sayıları da bir hayli artmış gördüm. Biz işimize devam edeceğiz, doğru yolda din ve İslamı temsil etme, anlatma vazifemizi devam ettireceğiz" ifadelerine yer verildi.

Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı anı Saldırganın babasının ifadesi ortaya çıktı

Namaz kılmak için camiye gelen Mustafa Aysal, "Yatsı namazından sonra olan bir hadisedir bu. Galip Hocamız beraber kendisiyle de okumuş olduğumuz bir kardeşimiz. Bu menfur saldırıdan dolayı hocamıza geçmiş olsun diyoruz. Allah'tan şifalar istiyoruz. Ülkemizi daha değişik yönlerden karıştırmak isteyenler de olabilir ama inşallah buna da müsaade edilmeyecek." dedi.

Namaz için camiye gelen bir kişi de, "O provokasyonun olduğu zaman buradaydım. Gördük bu şahsı, burada bağırıyordu. İsrail'in peşinden gitmeyin vesaire diye. Güvenlik ona müdahale etti, dışarı çıkardı. En azından kelepçe takılıp polise teslim edilseydi bu menfur olay gerçekleşmezdi. Kiliselerde, havralarda o kadar güvenlik güçleri var. Bizim mabetlerimizde maalesef yok. Bizim imamlarımızın can güvenliği yok. 3-5 güvenlik fazla verilsin" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

BURSA'DAN FATİH CAMİSİ'NE GELMİŞ

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin Bursa'dan saat 15.00 sıralarında İstanbul'a geldiğini ve doğrudan Fatih Camisi'ne gittiğini tespit etti. Şüphelinin Bursa'dan geldiği otomobil ise hemen yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada 2 adet dini içerikli kitap, diz üstü bilgisayar, 2'si esi 3 tane pasaport ve bir cep telefonu bulunduğu belirtildi.

DAHA ÖNCE İKİ EVLİLİK YAPMIŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelinin daha önce iki kez evlilik yaptığı, 11 ve 9 yaşında iki çocuğunun bulunduğu ilk eşinden 2019 yılında ayrıldığı belirlendi. Daha sonra Tacikistan uyruklu bir kadınla evlenen şüphelinin 3 hafta önce de ayrıldığı ortaya çıktı. Şüphelinin ikinci evliliğinden çocuğu olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

BİR GÜN ÖNCEDE ARKADAŞINI DARP ETMİŞ

Ailesiyle birlikte Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa'da boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü arkadaşı kimyager S.N.'yi darbettiği ortaya çıktı. Şüphelinin son bir yıl içerisinde 2 kere hastane kaydının olduğu öğrenildi.

SALDIRGANIN BABASI İFADE VERDİ

Olayın ardından Salgın'ın babası H.S. de ifadeye çağırıldı. Bursa'dan gelen baba H.S., polise verdiği ifadede oğlunun 2 kere evlenip boşandığını, bir süre önce işlerinin de kötüye gitmeye başladığını ve 1-2 ay önce dini konulara merak sardığını söylediği öğrenildi.

“SUSMA" HAKKINI KULLANDI

Hastanedeki tedavisi bugün öğle saatlerinde tamamlanan Ömer Salgın saat 14.00 sıralarında tekrar Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Ancak avukatı aracılığı ile ifade vermek istemediğini belirten Ömer Salgın, “Susma" hakkını kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

TUTUKLAMA TALEBİ

Fatih Camisi'nde iki kişiyi bıçaklayan Ömer Salgın tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

TUTUKLANDI

Fatih Camisi'nde 2 kişiye bıçakla yaralayan Ömer Salgın tutuklandı.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI NASIL?

Saldırı anına ait görüntüler ortaya çıkarken yaralıların sağlık durumu hakkında son bilgi de paylaşıldı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırıda yaralanan imam ve hafızın sağlık durumları hakkında son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca şu ifadeleri kullandı;

İstanbul Fatih Camii imam hatibi Galip Usta hoca ve cami cemaatinden hafız Bilal Erdem dün akşam bıçaklı bir saldırıya uğradı. Kendilerine, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Üç yerinden yara alan Galip Usta hoca, Bezmiâlem Üniversitesi Hastanesinde olayın hemen akabinde ameliyata alınmıştır. Halen yoğun bakımdadır, yarın servise çıkarılması planlanmaktadır.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Bir yerinden yara alan hafız Bilal Erdem’in tedavisi kaldırıldığı Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi cerrahi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Damarlarında zedelenme ve aktif kanaması bulunmuyor.

İki hastamızın da durumunda hayati bir tehlike yok. Tedavilerini yakından takip ediyorum.

Güven ve teslimiyet mekânı olan bir ibadethanede, bir camimizde yaşanan son derece üzücü olay sebebiyle tüm şiddet olaylarını kınamak, şiddete karşı tavır almak hepimizin boynunun borcudur. Hastalarımıza tekrar acil şifalar diliyorum.

Yazarlar