Gündem Fethullah Gülen en çok İzmir’i özlemiş

Fethullah Gülen en çok İzmir’i özlemiş

28.09.2010 - 02:09 | Son Güncellenme:

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in CNNTÜRK’te hazırlayıp sunduğu 5N1K programında, Zaman yazarı Bejan Matur ve CNN Türk yayın danışmanı Ferhat Boratav, ABD’de Fethullah Gülen’le yaptıkları kahvaltının detaylarını ve izlenimlerini paylaştılar

Fethullah Gülen en çok İzmir’i özlemiş

Özdemir, Boratav, Serdar Turgut ve Matur geçen hafta Gülen’le bir araya gelmişlerdi. İstedikleri kadar detaylı konuşamadıklarını vurgulayan Özdemir, geniş bir zamana sahip olmadıklarını söyledi. Boratav ve Özdemir’in aktardığına göre Gülen’in yaşadığı çiftlikte yeni yapılar inşaa ediliyor.

Diziye müdahale
Gazeteciler, Gülen’in Türkiye’de en çok özlediği şehrin ise CHP’nin kalesi olarak gösterilen İzmir olduğunu belittiler. Gülen’in ekranda en çok izlediği dizi de STV’de yayınlanan ‘Tek Türkiye’. Matur, Gülen’in bazen kimi uyarılarla diziye müdahalede bulunduğunu da belirtti. Matur, kendisinin de ‘Tek Türkiye’ dizisini ayrıştırıcı bulduğunu Gülen’in de yer yer diziden rahatsızlık duyarak uyarıda bulunmasını olumlu bulduğunu söyledi. Gülen’in müdahale ettiği bölümler ise dizinin ‘marjinal’ sahneleriymiş. Demokratik açılımla ilgili düşüncelerini de aktaran gazeteciler, Gülen’in, konuya ‘bürokratik açılım ve diyalog’ olarak baktığını söyledi.
Gülen’in, Kürtçe konuşan devlet bürokratlarının bölgede görev yapması gerektiğini söylediğini de aktardılar. Boratav, ‘Gülen mevcut inziva içindeyken Türkiye ve dünya ile ilişkileri ne kadar sağlıklı? Çünkü ilişki kurduğu kanallar kendine yakın kaynaklar. Bu ne kadar doğru bir beslenmke kaynağıdır? Bilgilenme kaynakları çeşitli değilse yanlış karar alma ihtimali oluşur” diye konuştu.
Programda, gazetecilerin programa yoğun ilgi gösterdikleri belirtildi. Araya giren Bejan Matur, ise bazı gazetecilerin aldıkları hediyelere kadar detay istediğini belirtti. Bu arada kendisine saat hediye edildiğini söyleyen Matur, Özdemir’e hediye edilen kalemi tercih edeceğini söyledi.