Gündem FETÖ’nün askeri lisede ayak oyunları

FETÖ’nün askeri lisede ayak oyunları

29.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’cülerin baskı ve işkenceleri yüzünden Harp Akademisi’ne gidemeyen Arısan, darbe girişiminden 7 ay önce bu kişilerden şikâyetçi olduğunu ancak sonuç alamadığını kaydetti. Arısan’ın suç duyurusunda bulunduğu FETÖ’cüler ya tutuklu ya da firarda

FETÖ’nün askeri lisede ayak oyunları

Kuleli Askeri Lisesi başta olmak üzere 1990 ile 15 Temmuz 2016 arasında FETÖ mağduru olan yaklaşık bin askeri öğrenci ve Harbiyeli için soruşturma yürütülmesinin gündeme gelmesinin ardından Milliyet’e konuşan Alparslan Arısan yaşadıklarını bir bir anlattı.

Haberin Devamı

Arısan, 2006-2007 öğretim yılında Hava Kuvvetleri adına Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitime başladı. Arısan, 2. sınıfa geçtiği yıl yaz tatilinde komşusu Celil Karakuş’un damadı Kurmay Binbaşı Fatih Yücekan tarafından kayınpederinin dairesine davet edildi. Arısan’dan telefonunu kapatmasını, bataryasını ve sim kartını sökmesini isteyen Yücekan, kayınpederi Karakuş’u odadan çıkardıktan sonra Arısan’a, “Hayırlı olsun ikinci sınıfa geçmişsin. Yalnız seni dini yönden eksik gördüm. Akıllı ve zeki çocuksun. Okulda sıkıntıların olabilir. Üsküdar’da, Kadıköy’de evlerimiz var. Hafta sonları oraya gidersin, dini bilgiler alırsın, sana ders çalıştırırlar. Ayrıca sana sim kart alırım. Herhangi bir sıkıntın olduğu zaman o sim karttan beni ararsın. Yalnız bu konudan kimseye hatta ailene, anne ve babana bile bahsetmeyeceksin. Bana Celil amcanla ‘tamam’, ‘evet’ veya ‘hayır’ diye haber ver” şeklinde teklif ve telkinde bulundu.

Haberin Devamı

Ceza üstüne ceza

Arısan bu teklifi kabul etmeyince, FETÖ’nün gazabına uğradı. Kuleli Askeri Lisesi’nde ikinci sınıfta devre kaybedip sınıfta kalan Arısan, havacı kontenjanında olduğundan Bursa Işıklar Hava Lisesi’ne geçti. Arısan, bir gün okul tarafından topluca Bursa’da götürüldükleri Kitap Fuarı’ndan Alev Coşkun’un yazdığı “Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 Ay” isimli kitabı satın alınca disiplin cezaları almaya başladı. Arısan başından geçenleri şöyle anlattı: “O zaman Kurmay Yüzbaşı Murat Coşkun, veli toplantısında aileme, ‘Oğlunuz vatanın peşinde’ şeklinde laflar ediyor. Tim komutanı olan Hava Piyade Üsteğmen Erhan Özdemir hemen her gün sudan sebeplerle ceza yağdırmaya başlamıştı. Yatağın bozuk ceza. Ayakkabın boyasız ceza. Pantolonun ütüsüz ceza. Kravatın eğri ceza... Aldığım cezalardan dolayı yaz tatiline bile gönderilmedim.”

‘Okulu bırak’ tehdidi

“Üçüncü sınıfa geçtiğimde, Ahmet Yılmaz, Salih Pala, Fazlı, Mustafa Altınsoy, Süleyman Bağrıaçık, İsmail Yılmaz, S.Ö ve Furkan Aslan isimli öğrencilerle birlikte Hava Piyade Yüzbaşı Hamit Canım’ın odasına çağırıldık. ‘Sizi okuldan atarım, benim öğrencilerimle görüşmeyeceksiniz. Onlarla arkadaşlık etmeyeceksiniz’ diye bağırıp küfür ederek tehditler savurdu. O hafta çarşı iznine çıktığımda çarşıda, Hava piyade Yüzbaşı Hamit Canım’a küfür ettiğim iddia edilerek savunmam istendi ve disipline sevk edildim. Öncesinde sınıf subayı Yüzbaşı Murat Coşkun tarafından tekrar odasına çağrılıp, ‘Yerinde olsam okulu bırakırım’ diyerek korku ve gözdağı verildi. Sicil notlarımı etkilemek için sıradan suçlarla ceza verildi.”

Haberin Devamı

FETÖ’nün askeri lisede ayak oyunları
‘Beni intiharın eşiğine getirdiler’

Mezun olduktan sonra Yalova’da bulunan öğrenci seçme uçuşlarına katılmak üzere kampa katıldığını belirten Arısan şunları anlattı: “Kampın girişinde Hava Üsteğmen Mustafa Kıyı tarafından diğer arkadaşlarımdan ayrılarak kayıt kabule kadar ördek yürüyüşü olarak tabir edilen ceza ile götürüldüm. Eğitim uçuşları sırasında Öğretmen Pilot Hava Kurmay Yüzbaşı Alparslan Şahin hocalık yaptı. Kampın sonunda uçuşu onaylamayıp ‘Uçucu olamaz’ raporu verdi. Uçuşların sonunda ‘Senin pilot olman mümkün değil’ diyerek sürekli baskı yaptı. Defarca zulmettiler. Bayıldım su verilmedi, istirahat verilmedi. Artık dayanamıyordum. İntiharın eşiğine gelmiştim”

Haberin Devamı

Hepsi ordudan ihraç edildi

Arısan, kendisine işkence yapan, 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları tespit edilince tutuklanan, TSK’dan ihraç edilen ve yurtdışına kaçan eski askerlerin isimlerini şöyle sıraladı:

- Eski Kurmay Albay Fatih Yücekan (ağırlaştırılmış müebbet, ihraç)

- Eski Hava Pilot Kurmay Binbaşı Murat Çoşkun (Almanya iltica)

- Eski Hava İstihbarat Kurmay Albay Metin Kaya (ihraç)

- Eski Hava İstihbarat Kurmay Binbaşı Ali Güngör (ihraç)

- Eski Hava Piyade Kurmay Yüzbaşı Erhan Özdemir (ihraç)

- Eski Hava Piyade Yüzbaşı Hamit Canım (ihraç)

- Eski Hava İstihbarat Kurmay Yüzbaşı Mustafa Kıyı (ihraç,tutuklu)

- Eski Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Alparslan Şahin (ihraç, tutuklu)

- Eski Hava Pilot Kurmay Albay Hakan Dinç (ihraç, tutuklu)