Gündem FETÖ’nün kasası ‘Rüzgâr’la geldi

FETÖ’nün kasası ‘Rüzgâr’la geldi

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Marmara Bölge muhasebe imamı Orhan Sarıkaya, ‘Rüzgâr’ kod isimli itirafçının verdiği bilgilerle, eşiyle birlikte tramvaydan inerken yakalandı. Sarıkaya ve eşinin sahte kimlik taşıdığı ortaya çıktı.

FETÖ’nün kasası ‘Rüzgâr’la geldi

Terör örgütü FETÖ/PDY’nin Marmara Bölge muhasebe imamı Orhan Sarıkaya, örgütün kadın yapılanmasından “Rüzgâr” kod isimli bir itirafçının verdiği bilgilerle yakalandı.

Haberin Devamı

Firari FETÖ mensuplarına yönelik çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan “Sami” kod adlı Orhan Sarıkaya’nın Güngören’de örgüte ait bir gaybubet evinde saklandığını belirledi. Adrese giden ekipler, Sarıkaya’yı tramvaydan indiği anda yanındaki eşi Fatma Sarıkaya ile birlikte gözaltına aldı. Yapılan üst aramasında Sarıkaya ve eşinin sahte kimlik ve ehliyet kullandıkları belirlendi.

Himmeti yönetiyordu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorguya alınan çiftten Orhan Sarıkaya’nın, 2008 yılı itibariyle Başakşehir, 2012 yılı itibariyle Bakırköy, 2016 yılı itibariyle Anadolu Büyükşehir ve 2018 yılından sonra ise örgütün Marmara bölgesinden sorumlu muhasebe imamlığı yaptığı belirlendi.

Haberin Devamı

FETÖ’ye himmet toplayan örgüt mensuplarını yöneten ve örgütün firardaki şahısları ile cezaevinde bulunan mensuplarına ve ailelerine yapılan yardım trafiğini yönettiği tespit edilen “İmam Sami”nin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınıp etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olan gizli tanık “Rüzgâr”ın ifadesi doğrultusunda yakalandığı öğrenildi.

Öğretmen olduktan sonra, örgütün kadın yapılanmasında yer alan “Rüzgâr”ın 2016 yılında verdiği ifadeyle örgütün finans ve kadın yapılanmasının çökertilmesinde kritik bilgiler verdiği öğrenildi. Ağustos 2106 yılında İstanbul Emniyeti’nde verdiği ilk ifadesinde “Staj için FETÖ’nün okulunu tercih ettim. Çalışacağım sürede erkek arkadaş edinmemem, makyaj yapmamam istendi. Öğretmenler FETÖ adına yapılan ev sohbetlerine katılıyordu. Öğrencilerim ildeki MİT, TSK ve Emniyet personelinin çocuklarıydı. Evlerine gittim. Çocuklar ve aileleri hakkında her konuda bilgi topladım. Ses kayıtlarını aldım. FETÖ’ye yakınlıkları, mal varlıkları, siyasi görüşlerini rapor edip sorumlu ablaya teslim ettim. MİT, tugay ve özel harekât amirlerini fişleyip okul müdürüne teslim ettim. Örgütün 70 binin üzerinde ablası var” diyen Rüzgâr, himmet toplamakla görevli olan ablaların, örgütün önemli erkeklerinin eşleriyle evlerde buluştuklarını anlattı. “Rüzgâr” ifadesinde, şunları anlattı:

Haberin Devamı

Kirli işler ‘abla’lara

“Ablalar, Fetullah Gülen’in yakını veya akrabası ise onunla bire bir görüşebiliyordu. Emniyette, üniversitelerde, TSK’da, bürokraside ve özel sektörde üniteler halinde örgütlenmişler. Memur ünitesi, sağlık ünitesi, Milli Eğitim ünitesi gibi. Daha az dikkat çektikleri için birçok kirli iş, ablalara havale edilmiş. Ablalar içinde imam olmadığı için bağlı bulundukları erkek imamlara paraları teslim ediyorlar. Bazen de erkek toplantısına araya perde çekilerek katılıyorlardı” dedi.

Sahte kimlik taşıyan ‘Sami’ kod adlı Orhan Sarıkaya, eşi Fatma Sarıkaya ile tramvaydan indiği anda polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.