Gündem FETÖ soruşturması kapsamında önemli gelişmeler

FETÖ soruşturması kapsamında önemli gelişmeler

23.08.2016 - 10:56 | Son Güncellenme:

Bursa’da FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 50 polis ve 5 ‘emniyet imamı’ adliyeye sevk edildi. Öte yandan FETÖ soruşturması kapsamında Samsun, İzmir, Ankara, Çankırı, Manisa ve Düzce'den de son haberler geldi.

FETÖ soruşturması kapsamında önemli gelişmeler

Bursa'da, Fethullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında amirlerin de bulunduğu 50 polis ile 'emniyet imamı' olduğu bildirilen 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa ve ilçelerinde görev yapan aralarında amirlerin de bulunduğu 50 polis ve 'Emniyet imamı' olduğu öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları yapılan 55 kişi bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

TELEFONLARINDA 'BY LOCK HABERLEŞME SİSTEMİ'

Adliye sevk edilen polislerin bazılarının telefonlarında FETÖ üyelerinin, istihbarat birimlerine yakalanmaması için Türkiye kodu olmayan haberleşme sistemi 'By lock'u kullandığı, bu sistemin telefonlara ancak flash bellekle yüklendiği kaydedildi.

SAMSUN'DA AKADEMİSYENLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görevden uzaklaştırılan ardından gözaltına alınan, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 42 kişi adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri 7 gün önce önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) yönelik FETÖ/PDY operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce görevden uzaklaştırılan ve aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu 42 akademik ve idari personel, 160 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınan şühelilerin evleri üniversitedeki odaları ve OMÜ Vakıf Merkezi'nde yaptığı aramalar sırasında çok sayıda doküman ve bilgisayar kasasına el koydu. 7 gün boyunca Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 42 şüpheli, bu sabah işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 29 TUTUKLAMA

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) görevli 40 kişiden 11'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 29 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 2015 genel seçimlerinde AK Parti İzmir milletvekili aday adayı olan İKÇÜ eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal'da var.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince geçen 12 Ağustos' da İKÇÜ'de görevde olan ve görevden uzaklaştırılan akademisyen ve çalışanların da aralarında bulunduğu kişilerin adreslerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 39 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve 'Üniversitenin imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan, İstanbul'da bir yakınının evinde yakalanıp, İzmir'e getirildi. Böylece gözaltı sayısı 40'a yükseldi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan, 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan İKÇÜ eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal, Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi Prof.Dr. Recep Sütçü, Dermatoloji Bölümü Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Şerafettin Karaca, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Salih Yılmaz ile 'İKÇÜ'nün imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 40 kişi bu sabah adliyeye getirildi. Sağlık kontrolü ardından şüpheliler olayı soruşturan cumhuriyet savcısı Ayhan Yılmaz'a ifade verdi. Yaklaşık 6 saatlik ifade maratonun ardından Savcı Yılmaz, 7 kişiyi adli kontrol şartı ile 33 kişiyi de tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sabaha karşı sonuçlanan ifadelerin alımının ardından Prof.Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. Recep Sütçü, Prof.Dr. Şerafettin Karaca, Doç.Dr. Salih Yılmaz ile 'İKÇÜ'nün imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi tutuklanırken, 11 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ANKARA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 49 TUTUKLAMA

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında asker, doktor, öğretim üyesi, öğretmen ve TRT çalışanlarının da bulunduğu 50 kişiden 49'u tutuklandı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerin tamamı, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sulh ceza hakimliğince sorgulanan şüphelilerden 49'u tutuklanarak, Sincan Cezaevine gönderildi.

Bir albay ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Sancak Özdemir, Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Selahattin Mersin ve TRT çalışanı Ali Rıza Sarı da tutuklular arasında bulunuyor.

ÇANKIRI'DA MAHKEMEYE SEVK EDİLEN 10 KİŞİDEN 9'U TUTUKLANDI

Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin soruşturma çerçevesinde Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Çankırı Karatekin Üniversitesinin "eski imamı" olduğu iddia edilen Ferhat U, eski Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan T, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah A, Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Yaşar A. ve Yrd. Doç. Münir C, Fen Fakültesi Araştırma Görevlisi Yavuz Y, Kimse Yok Mu Derneği Çankırı Temsilcisi Ömer M, Sağlık Müdürlüğü çalışanı Ayhan A. ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Çankırı Silah Fabrikası çalışanları Mustafa D. ve Mustafa S. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından zanlılar, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Eski Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan T, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, 9 kişi tutuklandı.

DÜZCE'DE KOMİSER VE KOMİSER YARDIMCILARININ DA BULUNDUĞU 21 POLİS TUTUKLANDI

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 21 emniyet mensubu tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen komiserler Ömer Altıparmak ve Veli Akçay ile komiser yardımcıları Ahmet Sis, Şenel Özmen, Ali Mert, Ercüment Şahin, Yaşar Arslan, Musa Özçakır, Bekir Demirel, Akif Bol, Ali Alptekin, Ahmet Öksüz, Murat Hirve, Numan Ercan, Adem Gülenç, Yücel Gülen, Davut Yüce, Cavit Bircan ve Ekrem Bilgi'nin yanı sıra polis memurları Koray Tenşi ve Beytullah Çakıcı'nın adreslerinde yapılan aramalarda, bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

Aramaların ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 21 şüpheli, sevk edildikleri adliyede mahkemece tutuklandı.

MANİSA'DA 7 İŞADAMINDAN 5'İ TUTUKLANDI

Manisa'nın Demirci ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans desteği sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 iş adamından 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 iş adamı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, mahkemeye çıkarıldı.

Şüphelilerden Süleyman Genç, Ramiz Argun, Lütfü Akoğlan, Resul Yaraş ve Mahmut Aydemir, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı.

Demirci Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önceden belirlenen bazı adreslere polis ekiplerince operasyon düzenlenmiş ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alınmıştı.