Gündem FETÖ’ye Tuzla’da ‘itirafçı’ darbesi

FETÖ’ye Tuzla’da ‘itirafçı’ darbesi

19.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tuzla Piyade Okulu’nda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yeni bir yapılanmaya giden FETÖ’nün sivil 10 mahrem imamı daha bir örgüt itirafçısı sayesinde dün gözaltına alındı.

FETÖ’ye Tuzla’da ‘itirafçı’ darbesi

İstanbul’da terör örgütü FETÖ’nün Tuzla Piyade Okulu yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda, örgütün sivil 10 mahrem imamı daha gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış olan “Mahrem Yapılanması”na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Tuzla Piyade Okulu mahrem hizmetler yapılanmasında subay ve astsubay rütbesindeki askerlerden sorumlu, örgüte bağlı “temsilci, müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı, öğretmen, öğrenci” şeklinde hiyerarşik bir yapının olduğu tespit edilmiş, mart ve mayıs aylarında iki ayrı operasyon düzenlenmişti. Mart ayında düzenlenen ilk dalga operasyonda aralarında rütbeli subayların da bulunduğu 144 şüpheli gözaltına alınırken, Mayıs ayında düzenlenen operasyonda ise örgütün 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleştiği tarihe kadar Tuzla Piyade Okulu sorumlusu olarak görev yapan “Fahri” kod isimli Erkan Can’ın da arasında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Kendilerinden olmayan okul öğrencilerine ve subaylara mobbing uygulayıp görevlerinden ve ordudan ayrılmaları için her türlü yöntemi denediği ve 15 Temmuz’dan sonra yeni bir yapılanmaya gittiği tespit edilen yapıya yönelik devam ettirilen çalışmalarda, yapının sözde piyade okulu yeni “müdür”üyle, hiyerarşik sıraya göre ona bağlı 5 “başmüdür yardımcısı”, 23 “müdür yardımcısı” ve bunlara bağlı subay ve astsubay rütbesindeki askerlerden sorumlu 27 “öğretmen” tespit edildi.

78 subay ve astsubay

İsimlerin, yapı içerisinde yer alıp etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olan T.D. isimli bir şüphelinin verdiği bilgiler yardımıyla tespit edildiği öğrenildi. Sivil imamlarla irtibatlı olup örgüt yapılanması içerisinde “öğrenci” konumuyla yer aldıkları belirlenen, astsubaydan teğmene, yarbaydan albaya kadar değişik rütbelerde görevli 78 subay ve astsubayın da kimliklerine ulaşıp bağlı birliklerine ve Genelkurmay’a ileten İstanbul TEM ekipleri, yapının sivil mensuplarına yönelik olarak 16 Ağustos Perşembe günü düzenlediği üçüncü dalga operasyonda sözde “müdür başyardımcısı”, “müdür yardımcısı” ve “öğretmen” gibi örgüt ünvanlarına sahip 10 örgüt şüpheliyi gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürülerek sorguya alınan şüphelilerin işlemleri devam ederken, polis ve savcılığın örgütün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

‘Textnow’la haberleşiyor

Gaziantep’te FETÖ’nün hücre evinde yakalanan ve 15 yıla kadar hapisleri istenen S.Ş. ile eşi N.Ş. hakkında hazırlanan iddianamede örgütün yeni haberleşme programı deşifre oldu. Evde yapılan aramada ele geçirilen tablette ve N.Ş.’nin telefonunda ‘Textnow’ uygulamasının izlerine rastlandı.Ücretsiz haberleşme sistemi TextNow, ücret ödemeden sahte telefon numarası almayı sağlayan bir uygulama olarak biliniyor.