Gündem ‘FETÖ’yle çiğ köfte yerken tanıştım’

‘FETÖ’yle çiğ köfte yerken tanıştım’

28.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ’nün “yargı yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında 22.5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık eski Başsavcı Durdu Kavak, terör örgütüyle ilk defa 1990’da staj döneminde bir tanıdığının “çiğ köfte” yeme davetiyle gittiği evde tanıştığını anlattı.

‘FETÖ’yle çiğ köfte  yerken tanıştım’

“Gülen cemaati”nden olduğunu söyleyen “Adnan” ismindeki kişinin kendisini örgüte davet ettiğini ancak kabul etmediğini öne süren Kavak, 1992’de göreve başladıktan sonra bu şahsın yine 2-3 kişi ile kendisini ziyaret ederek teklifini yinelediğini, kendisinin de aynı cevabı verdiğini iddia etti. 2006’da Diyarbakır Başsavcılığı’na atandığını, “faili meçhul cinayetler” davasında FETÖ’nün özel yetkili savcılarına engel olmaya çalıştığını ancak örgütün çok güçlü olması nedeniyle başaramadığını öne süren Kavak, yine çözüm sürecindeki “Habur olayı”nda hükümetin yanında yer aldığını ancak örgütün savcılarının yine kendisine zorluklar çıkarttığını söyledi.
Daha sonra İzmir Başsavcılığı’na atandığı aktaran Kavak, burada da yine FETÖ’nün gerçekleştirdiği “askeri casusluk”, “liman” gibi davalarda örgüte engel olmaya çalıştığını belirtti.

Haberin Devamı