Gündem Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

27.07.2022 - 11:53 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgesine açılan taciz ateşi sonrasında 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Pençe 1-2 harekat bölgesinde de EYP patlaması sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek'in şehit olduğu bildirildi.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu, Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal ve Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek'in şehit oldukları bildirildi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu, şehit Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal ve şehit Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek için taziye mesajları yayımladı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgemize açılan taciz ateşi sonrasında kahraman silah arkadaşımız Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Haberin Devamı

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJLARI

Bakanlığın Twitter'daki hesabından paylaşılan mesajlarda, "Kahraman silah arkadaşımız, 26 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" denildi.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

ŞEHİDİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Piyade Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu’nun şehit olduğu haberini, Altındağ ilçesindeki anne ve babası ile Keçiören'de oturan eşine sağlık ekibi eşliğinde eve gelen askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan aile, şehidin yakınları yasa boğuldu. Şehidin kendi evinin bulunduğu sokak ile baba evinin bulunduğu siteye komşuları tarafından Türk bayrakları asıldı. Belediye görevlilerince her iki evin önünde kurulan çadırda şehidin yakınlarına, taziye ziyaretinde bulunuldu. Taziye çadırlarında şehit için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

'YAKINDA İZNE GELECEKTİ'

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu’nun, ailenin tek çocuğu olduğu, 2 yıl önce evlendiği ve 1 yaşında oğlu olduğu öğrenildi. Yaklaşık 5 yıldır bu görevi yürüten Yoğurtçu’nun, şehit olmadan yaklaşık 6 saat önce eşi Duygu Yoğurtçu ile görüştüğü ve oğlu Yağız Efe Yoğurtçu’yu özlediği için 3 gün sonra izne çıkıp Ankara’ya geleceğini söylediği belirtildi. Şehidin akrabası Mahir Yılmaz, "Yakın zamanda izne gelecekti. Asker olmayı hep istiyordu. Hatta bir gün 'Belki ben de şehit olurum' demişti. Hatta kızmıştım, 'ağzını hayra aç' demiştim" ifadelerini kullandı. (Fatih POYRAZ-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

Haberin Devamı

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

OĞLU ŞEHİT DÜŞMEDEN 11 GÜN ÖNCE ŞEHİTLER İÇİN SÖYLEDİĞİ TÜRKÜ YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit düşen Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu’nun babası Şahin Yoğurtçu’nun şehitler için bestelediği türkü sosyal medyada yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. Baba Şahin Yoğurtçu, söz ve müziği kendisine ait olan ve şehitler için bağlama eşliğinde söylediği türküyü 16 Temmuz tarihinde sosyal medya hesabından paylaştı. Oğlu Mevlüt Yoğurtcu şehit düşmeden 11 gün önce Şahin Yoğurtcu’nun şehitler için söylediği ve “Şehit olmuş benim kınalı kuzum” sözlerine yer verdiği türkü yürekleri dağladı.

Şahin Yoğurtcu, oğlu Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu’nun şehit haberini de sosyal medya hesabından duyurdu. Şahin Yoğurtcu, yaptığı paylaşımda, Oğlum Mevlüt Yoğurtcu şehit oldu” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİ

Piyade Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu'nun cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirildi. Şehit asker için Ahmet Efendi Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın yanı sıra aile yakınları ve askeri heyet katıldı. Şehidin eşi Duygu Yoğurtcu, kucağında 1 yaşındaki oğlu Yağız Efe Yoğurtcu ile törene katıldı. Şehidin babası Şahin Yoğurtcu, annesi Fatma Yoğurtcu taziyeleri kabul etti. Şehidin yakınları cenazede gözyaşlarını tutamadı.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu için ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Şehidin cenazesi daha sonra omuzlarda ambulansa taşınıp, Pursaklar Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

'KINALI KUZUM' TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEMİŞ

Öte yandan Şahin Yoğurtcu'nun, şehit oğlunun 'şehit olmuş benim kınalı kuzum' türküsünü saz eşliğinde söylerken çekilen videoyu sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı. Şahin Yoğurtcu'nun, oğlunun şehit olmasından 11 gün önce 16 Temmuz'da paylaştığı türkü, sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

KIRIKKALE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal'ın şehadet haberi, önce Keskin ilçesindeki baba evine daha sonra ise kent merkezinde bulunan annesinin evine sağlık ekibi eşliğinde gelen askeri yetkililerce iletildi. Acı haberi alan aile, gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun şehit olduğu haberini polis lojmanlarının merdiveninde alan anne Arzu Otal gözyaşlarına boğuldu. Anne Otal, kendisini eve çıkartmak isteyen görevlilere "Evde küçük çocuğum var onun yanında ağlamak istemiyorum" diyerek evine çıkmak istemedi. Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, taziyeye gelen yakınları şehit evi önünde bekledi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Otal’ın cenazesi, Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından memleketi Kırıkkale'nin Keskin ilçesine getirildi. Şehit için Keskin Çarşı Camii'nde tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MHP Milletvekili Halil Öztürk, CHP Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

ANNEYE SAĞLIKÇI DESTEĞİ

Şehidin annesi Arzu Cebeci ve babası Suat Otal, törende taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döken anne Arzu Cebeci, sağlık görevlilerinin desteğiyle güçlükle ayakta durdu. Şehidin kardeşi Mustafa Otal da tabutun başında ağladı. Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda ambulansa taşındı. Mustafa Otal, bu sırada ağabeyini asker selamı ile son yolculuğuna uğurladı. Şehidin cenazesi Keskin Aile Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

KIRIKKALE VALİLİĞİ: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Kırıkkale Valiliği, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, "Kırıkkale/Keskin nüfusuna kayıtlı evladımız Tnk. Söz. Er Mert OTAL, Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde şehit düşmüştür. Kırıkkale'nin evladı şehidimiz Mert Otal’a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz" denildi. (Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pençe 1-2 Harekat bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde arama tarama faaliyeti esnasında EYP patlaması sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 27 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

AFYONKARAHİSAR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Operasyonları kapsamında Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde PKK'lı teröristlerin araziye döşediği EYP'nin patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek, şehit oldu. Taşyürek'in acı haberi, Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesi Kale köyünde oturan ailesine verildi. Çobanlar Kaymakam Vekili Uğur Kapar, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı personeli Piyade Binbaşı Barış Dinç, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı malül gazi İsmail Kumartaşlı, şehadet haberini iletti.

4 çocuğundan en küçük olan Cüneyt Taşyürek'in acı haberini alan baba Basri (60) ve anne Ayşe Dudu (58), büyük üzüntü yaşadı. Haberin ardından akrabalar ile köylüler de şehidin ailesinin evine koştu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. 9 Aralık 2021'de göreve başlayan Şehit Taşyürek'in cenazesi, Hakkari'deki askeri törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde toprağa verilecek.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

ŞEHİDE SON GÖREV

Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek, memleketi Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale köyünde toprağa verildi. Hakkari'deki tören sonrasında Cüneyt Taşyürek'in naaşını taşıyan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Türk Yıldızları uçağı, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na iniş yaptı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında uçaktan indirildi. Şehidin naaşını karşılamaya kent protokolü ve yakınları katıldı.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

Şehit Cüneyt Taşyürek daha sonra kara yoluyla memleketi Kale köyüne getirildi. Köydeki Kale İlk ve Ortaokulu bahçesinde tören düzenlendi. Törene şehidin babası Basri Taşyürek, annesi Ayşe Dudu Taşyürek, ağabeyleri Mesut ve Bekir ile ablası Şifa Taşyürek'in yanı sıra yakınları, köylüler, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve kent protokolü katıldı. Şehidin annesi Ayşe Dudu Taşyürek'i yanında bulunan sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Protokol üyeleri ise baba Basri Taşyürek'i yalnız bırakmadı. Şehidin cenazesi İl Müftüsü Sinan Kazancı'nın kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığına götürülerek, gözyaşlarıyla toprağa verildi. (Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu