Gündem ‘Fiskos masasında pazarlıklar yapıldı’

‘Fiskos masasında pazarlıklar yapıldı’

25.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erzurum’da konuşan Erdoğan altılı masayı kastederek “Önümüzdeki seçimler için kurulan fiskos masasında ne sinsi pazarlıklar yaptılar. Amaç Erdoğan’ı devirmek. Gelince ne yapacaklar; bizim yaptıklarımızı yıkacaklar. Her şeyi eskiye döndürecekler” dedi. Erdoğan ayrıca Karadeniz gazıyla ilgili de yarın yeni müjdeler paylaşacağını söyledi...

‘Fiskos masasında pazarlıklar yapıldı’

ERZURUM DHA, İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum yeni miting alanında, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Yaklaşık 1.5 yıllık aranın ardından yeniden Erzurum’da olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KARADENİZ’E BAĞLANACAK: Her devirde bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, her vaadimizi yerine getirmiş, her vizyonumuzu hayata geçirmiş, her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz. Bizde yalan yok.Önümüzdeki yıl 10 ilde yapılacak kültür yolu festivallerinden birinin adresi de Erzurum’dur. Erzurum’un son dönemde elde ettiği bir diğer başarı da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 2025 yılı turizm başkentliğine seçilmesidir. Kış sporları konusunda zaten ülkemizin parlayan yıldızı olan Erzurum’u inşallah sporun, kültürün, sanatın diğer alanların da hak ettiği seviyeye getireceğiz. Bir de işte artık Erzurum’u Karadeniz’e bağlıyoruz. Karadeniz’den Erzurum’u dünyaya açıyoruz. O Ovit’i geçibiliyor muyduk? Ama şimdi artık Ovit bizim için karayolu oldu, dümdüz. Tamamı bittiği zaman zaten rahatlayacak ve buradan Karadeniz’e ulaşacağız. Bitmedi, şimdi Bayburt, Gümüşhane, Zigana oradan da ineceğiz Trabzon’a, Erzurum’a bunlar yakışıyor.

Haberin Devamı

TRAMVAY MÜJDESİ: İnşası süren tünel ve yol projelerimizin önemli bir kısmını önümüzdeki yıl hizmete açıyoruz. Erzurum’a toplam 19 istasyondan oluşacak kent içi tramvay hattı kurmak için çalışmalara başladık. Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren Hattı projemizin etüd çalışmalarını önümüzdeki yıl bitiriyor ardından ihale ve inşa aşamasına geçiyoruz. Erzurum Havalimanı’nı modernize edip büyüttük. Erzurum’da 2 yeni organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara devam ediyoruz.

SAĞIR DİLSİZLER: 1. Dünya Savaşı başladığında işgal edilen vatan topraklarından biri de Erzurum’dur. İşgalcilerin gelmesiyle azan Ermeni çetelerinin yaptığı katliamların ve zulümlerin izleri hala yüreklerdedir. Bu katliamlar ve göç sırasında sayıları 700 bine kadar ulaşan Erzurumlunun hayatını kaybettiği kayıtlarda yer alır. Dünyanın adı sanı bilinmedik yerlerinde kendilerine insanlık hikâyeleri uyduranlar bu katliamlar karşısında sağır, dilsiz, kalpsiz kesilmişlerdir.

ERMENİSTAN’A MESAJ: Ülkemizin desteği ile Karabağ işgalden kurtaran Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte bu bölgede yeni bir dönemin temellerini atıyoruz. Ermenistan’ın aklı selimle davranarak barış, güvenlik, huzur istikametinde mesafe almasıyla işler daha da hızlanacaktır. Bir asır önce küllerinden yeniden doğan bu şehrin önümüzdeki yüzyılda şahlanışının önünde kimse duramayacaktır.

Haberin Devamı

AYARIMIZI ORTAYA KOYDUK: Türkiye ne zaman bir hamle yapsa, bir atılım içine girse önüne hep engeller dizilmiş, tuzaklar kurulmuştur. Bizim hükümetlerimiz döneminde de vesayetle, terörle, darbe ile defalarca önümüz kesilmek istenmiştir. Allah’ın yadımı ve milletimizin desteği ile tüm bu badireleri atlatarak ülkemizi bugünlere getirdik. Ataların makam adamı bozmaz ayarını ortaya çıkartır diye bir sözü var. Biz Belediye Başkanlığından, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına kadar üstlendiğimiz görevlerde ülkemize ve milletimize hizmet etme konusundaki ayarımızı ortaya koyduk.

MERTÇE YARIŞ YAPILMIYOR: Hep söylediğimiz gibi siyaset meydanı er meydanıdır. Biz bu meydanda herkesle kapışmaya varız. Ama meydan er meydanı olacak. Karşımıza çıkanlar da er olacak er. Er olacak ki bu kapışmadan ülkenin ve milletin hayrına neticeler doğsun. Siyasi mükteseplerin, darbecilere, vesayetçilere, içeride ve dışarıda arkası karanlık odaklara dayanarak iktidar yolu aramaktan ibaret olanlarla böyle mertçe bir yarış yapılamıyor.

Haberin Devamı

DOLAPLAR ÇEVİRDİLER: Hatırlayın, 2007’de Cumhurbaşkanını bize seçtirmemek için ne dolaplar çevirdiler. Hatırlayın, 2013’te Gezi olaylarından itibaren ülkeyi karıştırarak, milleti birbirine düşürerek ne oyunlar oynadılar. Hatırlayın, 2016’da 15 Temmuz gecesi milletten alamadıkları iktidarı darbecilerden televizyon başında nasıl heyecanla beklediler. Bay Kemal, Atatürk Havalimanı’ndan FETÖ’cülerin yardımı ile tankların arasından geçerek belediye başkanının evine gitti.

ESKİYE DÖNDÜRECEKLER: Şimdi önümüzdeki seçimler için kurulan fiskos masasında aylardır ne sinsi kirli pazarlıklar yaptılar. Amaç ne? Erdoğan’ı ve onun şahsında Cumhur İttifakı’nı devirmek. Peki, yerine ne koyacaklar? Belli değil. Hadi bunu başardılar, gelince ne yapacaklar? Söyledikleri tek şey; Bizim yaptıklarımızı yıkacaklar. Her şeyi eskiye döndürecekler. Bunun için yurt dışına gidip ekonomiyi tefecilere teslim etme sözü verdiler. Terör örgütlerinin uzantıları ile masa altında el sıkışıp güvenliği onlara teslim etme sözü verdiler. Sınırlarımızı taciz edenlerin ayaklarına kadar gidip güvenlik kazanımlarımızdan vazgeçme sözü verdiler. Küresel savaş baronlarına savunma sanayiimizi çökertme sözü verdiler. Ülkemizin yükselen siyasi ve diplomatik gücüne göz dikenlere geri çekilme yeniden içe kapanma sözü verdiler.

Haberin Devamı

AJAN SİYASETÇİLİĞİ: Kim ne istiyorsa, onu verme sözü ile Türkiye’nin 20 yılını tarihten silme taahhüdü karşılığında iktidar istediler. Eskilerin bir sözü var. Kem alat ile kemalat olmaz. Sizlerin bu muhterislere 2023’te el atına binenin tez ineceğini göstereceğine yürekten inanıyorum. Millet siyasetçiliği yerine ajan siyasetçiliği yapılınca böyle oluyor. Birileri kendilerine başka topraklarda bir gelecek hayal edebilir. Fırsatını bulduğunda kaçıp oralarda kendi ülkelerine her türlü iftirayı atabilir, her türlü saldırıyı yapabilir. Ama bu halkın helal süt emmiş hiçbir ferdi ne herhangi bir terör örgütü için, ne herhangi bir sapkın ideoloji için, ne herhangi bir nefsi heves için ülkesini satmaz, milletine ihanet etmez.

‘Fiskos masasında pazarlıklar yapıldı’

‘Fiskos masasında pazarlıklar yapıldı’

Erzurum’da toplu açılış yapan Erdoğan daha sonra vatandaşlara seslendi, kendisini dinleyenlere İbrahim Erkal’ın “Hadi gel Erzurum’a gel” türküsünü dinletti.

Karadeniz gazıyla ilgili yeni müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de bulunan doğal gaz için pazartesi günü yeni müjde vereceklerini belirterek şunları söyledi: “Erzurum’un kışı ve soğuğu meşhur olabilir. Ama bizim de ülkemizin dört bir yanını sarıp sarmaladığımız doğal gaz hatlarımız var. Bugün Olur, Tekman, Çat ve Karayazı ilçelerimizi de doğal gaz ile buluşturuyoruz. Böylece Erzurum’un 20 ilçesinin 19’u doğal gazın rahatlığına ve ekonomikliğine kavuşuyor. Sadece Erzurum’da yaptığmız doğal gaz yatırımları yaklaşık 4 milyar lirayı geçiyor. Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak.”