Gündem Frankfurt’ta gezilecek yerler, tadılacak tatlar nelerdir?

Frankfurt’ta gezilecek yerler, tadılacak tatlar nelerdir?

02.05.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

Orta Almanya’nın batısında bulunan Frankfurt şehri, Hessen bölgesinin 5 bağımsız şehrinden bir tanesidir. Almanya’nın ulaşım, ticaret ve finans merkezi olarak adlandırılan Frankfurt, ülkenin önde gelen şehirlerinden bir tanesidir. Avrupa finans başkenti olan şehir, Avrupa Merkez Bankasına da ev sahipliği yapmaktadır. İşte Frankfurt şehri hakkında bilinmesi gerekenler ve gezi rehberimiz…

Frankfurt’ta gezilecek yerler, tadılacak tatlar nelerdir

Frankfurt gezi rehberi

Haberin Devamı

Frankfurt havalimanının şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 15 kilometredir. Ülkemizin birçok şehrinden direk uçuşların bulunduğu Frankfurt şehrine İstanbul üzerinden 3 saat 20 dakikada ulaşmanız mümkündür. Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul üzerinden birçok hava yolu şirketi bu şehre direkt uçuş düzenlemektedir.

Almanya’nın en büyük 5. kenti olan Frankfurt, Hessen eyaletinin ise en büyük şehridir. İçerisinden Main nehrinin geçtiği kent, Avrupa mimarisini en özgün biçimde bizlere aktarmaktadır. Nehre paralel olarak inşa edilmiş gökdelenler kentin ana siluetini oluşturmaktadır. Her ne kadar çok beton yapı inşa edilse de yeşilin hâkimiyeti es geçilmemiş, birçok doğal park ve yeşil alan şehirde ön plana çıkmaktadır. Şehrin turistik merkezleri tarihi şehir merkezinin etrafında yer almaktadır. 13.yüzyılda inşa edilen ve günümüzde şehrin belediye binası olarak kullanılan Römer, orta çağ mimarisini yansıtan nadide tarihi eserlerden bir tanesi olarak göze çarpmaktadır. Ünlü yazar Goethe’nin yaşadığı evin de bulunduğu bu şehir, bünyesinde birçok tarihi yapı barındırmaktadır. Alte Oper (Eski Opera Binası), Aziz Bartholomew Katedrali, Aziz Paul Kilisesi ve The Eschenheimer Kulesi kentin en önemli tarihi eserlerinden birkaç tanesidir. Tarihi yapısının yanı sıra hayvanat bahçesi, botanik bahçesi (palmengarten) ve modern müzeleri ile birçok görülmeye değer noktaları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Almanya’nın eğlence ve kültür merkezi

Frankfurt özünde her ne kadar bir ticaret kenti olsa da çeşitli fuarlar, sanat sergileri, seminler ve birçok farklı organizasyonları ile oldukça geniş bir kültür iklimine sahiptir. Şehirde düzenlenen Ambiente ve Kitap Fuarı her yıl ülkenin dört bir yanından insanları bu şehre çekmektedir. Dünyanın en gözde fuar merkezlerinden bir tanesi olan Messe Frankfurt GmbH, her yıl birçok fuara ev sahipliği yapmaktadır. Eski Opera Evi, Frankfurt Opera Binası, İngiliz Tiyatrosu ve Ulusal Tiyatro şehrin en önemli kültür merkezleri arasında yer almaktadır.

Frankfurt mutfağı

Kentin farklı kültür yapısı mutfak kültürüne de yansımış durumdadır. Nitekim şehirde binlerce restoranda birçok dünya mutfağından lezzetler ile tanışmanız mümkün. Ekşi süt peyniri, elma şarabı ve Frankfurter Kranz gibi lezzetler şehrin en bilinen lezzetleri arasında yer almaktadır. Almanlar tarafından Fressgass olarak anılan Gorasse Bockenheimer Strasse bölgesinde yer alan restoranlar birçok lezzete ev sahipliği yapan nadide yerlerdir.